Parádézott hazai medencében Rasovszky Kristóf a Modern Városok Kupája Veszprémi Nagydíján – avagy a csodálatos új, veszprémi uszodában, hazai pályán remekelt olimpiai ezüstérmesünk. A „bekalkulált” 800-1500 dupla mellett nem kis meglepetésre elsőként ért a falhoz (holtversenyben) 100 gyorson is, a zárónapon pedig a 400 gyorsot is behúzta, míg 200-on második lett Holló Balázs mögött, aki szintén szorgosan gyűjtögette az elsőségeket.
Az 1500-as ideje – mely élete második legjobbja ezen a távon –, egyszersmind a legjobb egyéni teljesítmény volt a hétvégén, mivel ez érte a legtöbb FINA-pontot. „Elég jó formában érzem magam, őszintén, még én is meglepődtem kicsit, hogy ezerötön és százon is ilyen jókat jövök, csak azt bánom, hogy nyolcszázon néhány tizeddel elmaradtam a vb-szinttől” – mondta Rasó a verseny után, aki mögött Balatoni ÚK-s klubtársa, Betlehem Dávid lett a második, Holló Balázs (Eger) pedig a harmadik az összetettben.
A hölgyeknél a győriek kiválósága, Sebestyén Dalma vitte el a pálmát, mind a legjobb idő, mind az elért eredmények alapján, megelőzve Pádár Nikolettet (Szeged) és Szabó-Feltóthy Esztert Vasas). Az ifik legjobbjai: Kovács-Seres Hunor (Dunaújváros) és Rohács Luca (Kőbánya).

Teljesen jegyzőkönyv itt:

https://drive.google.com/drive/folders/1qlNEqkMbskjVKJ0m6VHozWqB_P3vEF4H

Hasonló bejegyzések