Három kategóriában négy jelölt volt a legjobbak között az M4Sport Év sportolója gálán. A magyar sportújságírók 2020 után 2022-ben is Milák Kristófot választották az Év Férfi Sportolójának, míg az Év Női Fogyatékos Sportolója címét 2021 után ismét Pap Bianka (itt a szintén paraúszó Konkoly Zsófi volt még a top 3 jelölt között) vihette haza az Operaházban megrendezett gálán. Az Év Sportpillanata kategóriában Milák Kristóf 200 pillangón úszott világcsúcsa ezúttal nem nyert.

 

Pályafutása legcsodálatosabb évét zárta Kristóf, hiszen 2022-ben két világbajnoki címet, három Európa-bajnoki címet és két ezüstöt nyert, na meg persze újabb kozmikus világrekordot állított fel 200 pillangón – ez pedig ahhoz volt, hogy a magyar sportújságírók őt válasszák 2022 legjobb férfi sportolójának. Komoly kihívói akadtak azonban Miláknak, hiszen a kategória címvédője – összesen kétszeres győztese –, Szilágyi Áron vívó egyéni világbajnoki címet nyert Kairóban, a háromszoros olimpiai bajnoknak már csak ez hiányzott az egyéni gyűjteményéből. Míg a kategória harmadik jelöltje Liu Shaoang, aki Pekingben megnyerte Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmét, 500 méteren. Emellett tagja volt a bronzérmes vegyes váltónak és 1000 méteren is harmadik lett. A montreali vb-n aztán valósággal tarolt: 500-on, 1000-en és 1500-on is győzött, ami az összetettben is világbajnoki aranyérmet ért neki.

 

Az Év Fogyatékos Női sportolója kategóriájának legjobb hármasában két úszót is köszönthettünk – Pap Biankát és Konkoly Zsófit. Pap Bianka paralimpiai bajnok úszónő két világbajnoki címet szerzett a múlt évben, két ezüstérem mellett.

Bia tavaly is a legjobb lett ebben a kategóriában, azonban idén is meghatódott az elismeréstől: „Nagyon nagy megtiszteltetés ez a díj, szeretnék gratulálni a jelöléshez Konkoly Zsófiának és Szvitacs Alexának is. Szeretném megköszönni az edzőimnek a felkészítést, a csapatomnak, a Vasasak a támogatást, és a családomnak is természetesen… ” – mondta a díjazott Pap Bianka.

 

 

Hasonló bejegyzések