A magyar úszóválogatott egyik tagjánál Covid-19-fertőzés gyanúját állapította meg a csapatorvos csütörtök este, emiatt őt és szobatársát elkülönítették – valamint még este gyorstesztet végeztek a többi versenyzőn és a stáb tagjain, majd ezt ma reggel megismételték az uszodában is. Valamennyi teszt negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását. A két elkülönített versenyző PCR-tesztjének eredményéig nem hagyhatja el a hotelszobáját (bár a közeli kontaktnak minősülő szobatárs gyorstesztje is negatív volt mindkét esetben).

Sajnos, a tesztelés és az eredmények bevárása miatt két úszó számára felborult a reggeli menetrend, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 hát előfutamaira, és a melegítődresszükben voltak kénytelenek rajthoz állni – később, 200 vegyesen szerencsére már nem akadt hasonló probléma, Panna a 4. legjobb idővel jutott tovább.

Szintén tovább ment az 50 pillangó ma délelőtti előfutamából  – méghozzá a legjobb idővel – Szabó Szebasztián, így ismét szoríthatunk neki a délutáni középdöntőben.

Jelen helyzetben fontos tisztázni, hogy Milák Kristóf a 200 gyors ma délelőtti előfutamáról már csütörtök este visszalépett, hogy a 200 pillangó ma esti döntőjére koncentrálhasson, míg Jakabos Zsuzsanna kisebb hátsérülése miatt ma hazautazott, ezért nem indult 200m vegyesen.

Amint bármilyen újabb fejlemény történik, a Magyar Úszó Szövetség haladéktalanul tájékoztatja a közvéleményt.

Hasonló bejegyzések