A franciaországi Canet-en-Roussillon városában kezdődött az év első nagyobb nemzetközi versenysorozata, a Mare Nostrum. Négy magyar versenyző indult az első állomáson, akik közül Szabó Szebi és Jakabos Zsuzsanna nyert érmet. 

 

Csendesen indult az első nap Canet-en-Roussillonban – legalábbis magyar szempontból biztosan, hiszen Márton Richárd negyedik helye volt a legjobb eredmény úszóinktól. Ricsi 52,48-cal zárt 100 pillangón, ami annak ellenére, hogy több, mint 7 tizeddel marad el az egyéni csúcsától igen szép eredmény, hiszen formaidőzítésen kívül úszta ezt az időt. Szabó Szebasztián 50 gyorson a hatodik helyen zárt (22,38), míg Jakabos Zsu és Senánszky Petra egyaránt a „B” döntőig jutottak.

 

A második versenynap már érmeket is nyertek versenyzőink. Szabó Szebasztián 50 pillangón a második helyen ért célba (23,40), amely ebben az időszakban – a hazai OB után pár héttel kiváló időnek számít. Szebi 100 gyorson is döntőbe jutott, ahol 7. helyen végzett (49,80). A győriek másik kiváló klasszisa, Jakabos Zsu bronzérmet nyert 400 vegyesen (4:48.17), illetve korábban 200 pillangón a hetedik helyen végzett. Márton Ricsi mindössze egyetlen századdal maradt le a dobogóról 200 pillangón, 1:57.19-es ideje a negyedik helyre volt elég. Senánszky Petra 100 gyorson B döntőig jutott.

 

A versenyre kifejezetten nem készültek úszóink, hiszen valamennyiüknek a fő célja a fukuokai világbajnokság, amelyet július 23-30. között rendeznek.

Hasonló bejegyzések