Egészen jó kis nyitónapot hoztak össze a magyar válogatott tagjai – az élre természetesen a Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna kettős 400 vegyesen bemutatott produkciója kívánkozik, elképesztő fölénnyel hozták az első két helyet! Nem mellesleg ez volt Katinka kilencvenedik nemzetközi érme, valamint a hatvanadik nemzetközi aranya. És persze a szokásos: Kapás Bogi hiába lett hatodik, a szabályok értelmében egy nemzetből csak kettő mehet tovább (Szabó-Feltóthy Eszter 14. lett).

Nyolcszázon Késely Ajna nagyon jó erőbeosztással másodikként végzett a világbajnok Quadarella mögött, érte csütörtökön szoríthatunk (de nagyon!). Kifejezetten kellemes meglepetés Holló Balázs  5. helye 400 gyorson (itt Zombori Gábor 20., Kalmár Ákos 25.), főleg ha úgy nézzük a dobogó elég közel volt, míg Telegdy Ádám hatodikként zárt 200 háton (Bernek Péter 18., Szentes Bence 34.).

Férfi 4×50-es gyorsváltónk is parádézott, a srácok ötödikként értek célba, hatalmas országos csúcsot úszva, (pikantériája a dolognak, hogy csak győriekből állt a váltó)– Szabó Szebasztián dicséretére váljék, hogy rémes állapotban van (erre rá is ment a száz pilléje, 19. lett, a váltóra melegítő Takács Krisztián 47.), reggel hányt, durva hasmenés kínozza.

Az ötvenes mellúszó számokban nem sikerült a továbbjutás, Bordás Bea 42., Békési Eszter 43., Horváth Dávid pedig 31. helyen zárt,

És akkor nézzük, mit mondtak a nyitónap estéjének főszereplői:

Hosszú Katinka, Európa-bajnok, 400 vegyes
„Teljesen jó volt, ahhoz képest, hogy szombaton még kőkeményen súlyzóztam. Úgy voltam vele, hogy világcsúcsot úgysem úszom, akkor meg nem érdemes könnyíteni erre a versenyre, jövőre olimpia, muszáj ráfordulni a komolyabb felkészülésre. Szóval ha ezt veszem, teljesen rendben volt ez az úszás.”

Jakabos Zsuzsanna, ezüstérmes, 400 vegyes
„Nem volt ez rossz, de a reggelit könnyebbnek éreztem. A mellúszás sajnos mindig kicsit bizonytalan, elég két rossz forduló, és vesztek egy másodpercet – most is közel jártam ehhez, de aztán a hajrá jól sikerült. Mondjuk a vége már nagyon durva volt.”

Holló Balázs, 5. hely, 400m gyors
„Negyven alatt akartam jönni, ez bejött, és emiatt boldog vagyok. Viszont durva, mennyire közel volt a dobogó, két éve még 15. hely környékén voltam, ehhez képest még akár érmet is szerezhettem volna, de nem vagyok csalódott.”

Telegdy Ádám, 6. hely, 200m hát
„Nem volt ez rossz, de a rövidpálya továbbra sem igazán az én világom.”

Szabó Szebasztián, 5. hely, 4x50m gyorsváltó
„Érmet akartunk szerezni, sajnos nem sikerült, és azért a hat tized ezen a távon kicsit sok, bár érzésre nem voltunk messze a dobogótól. Jól mentünk, én pedig már sokkal jobban érzem magam, mint délelőtt.”

 

Hasonló bejegyzések