A Magyar Úszó Szövetség történetében példátlan eseményre került sor, hiszen a vezetőség, a versenyzők és a dolgozók egy nem mindennapi karácsonyi ünnepséggel és uzsonnával zárták az évet, ahol azokat az úszókat jutalmazták, akik a nyári glasgow-i eb-n és a nemrég véget ért rövidpályás vb-n érmet szereztek. 

„50 éve vagyok a magyar úszósportban, de nem emlékszem, hogy valaha lett volna ilyen közös karácsonyunk” – fogalmazott dr. Sós Csaba szövetségi kapitány miután elmondta rövid értékelését a 2018-as esztendőről, ezt követően pedig dr. Wladár Sándor elnök adta át a versenyzők eredményességi prémiumát idei teljesítményük elismeréseként és egyúttal reményét fejezte ki, hogy ez a kis fogadás hagyományteremtővé válik majd az úszócsalád életében.

A résztvevők létszáma ugyan nem volt teljes, hiszen Hosszú Katinka és Milák Kristóf hiányzott (utóbbit szülei képviselték) mivel  ez idő alatt mindketten Svájcban versenyeztek, de a többi dobogósunk így Burián Kata, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Késely Ajna, Rasovszky Kristóf és Verrasztó Dávid együtt ünnepelt a MÚSZ székházban.

Hasonló bejegyzések