Rasó, a balatoni cápa 23 éves lett, Isten éltessen bajnok! Az európai és a nemzetközi úszószövetség (a LEN és  FINA) szavazásán a kontinens és a világ legjobb nyíltvízi úszójának választott fenomén ma ünnepli születésnapját. Azzal együtt, hogy sportpályafutása még csak most kezd igazán kiteljesedni, már olyan történelmi tetteket hajtott végre, mint a nyíltvízi szakág első VB győzelme, illetve a szinte megismételhetetlen glasgowi triplázás, a 2 arany és majdnem még egy kombinációval. A 23-as szám a 90-es évek sportrajongóiban Michael Jordant idézhetik, aki Kristóf születésének évében szerezte meg 5. NBA elsőségét. Mit is kívánhatnánk mást, mint hogy a mi bajnokunk a nyíltvízi sportágnak legyen hasonló példaképe!

Mint tudjuk a jelen körülmények és mindennapok messze nem ideálisak a sportolók számára sem, hisz hogy mást ne mondjak ma úszott volna 800m-es gyorson az országos bajnokságon, így a sajnálatos körülmények miatt jelen pillanatban maradt a karantén és az otthoni felkészülés.

Nagy bajnok lévén már egy ideje óta otthon tartja formában magát, várva arra, hogy mielőbb visszatérhessen természetes közegébe és a vizet szelve készülhessen az előtte álló nagy ütközetekre. Többszörös címvédőként az idei, budapesti rendezésű Európa-bajnokságtól reméljük, hogy az eredményes szereplés mellett a hazai szurkolók olyan lelki pluszt adjanak Neki és úszótársainak amiből lehet építkezni, különös tekintettel a sportolók által leginkább várt versengésre, a 2020/21-es ötkarikás játékokra.

Kedves Rasó!

Ezúton is fogadd őszinte jókívánságaimat és gratulációmat születésnapod alkalmából. Jó egészséget kívánok Neked, szeretteidnek, sporttársaidnak és edzőidnek, s persze az egész úszó közösségnek és minden honfitársunknak, akik nemsokára  – amikor eljön a TE napod – újra szorítanak majd Neked!

 

Üdvözlettel:

Wladár Sándor

Hasonló bejegyzések