Csütörtöktől vasárnapig a kaposvári Csik Ferenc-uszodában zajlik majd a rövidpályás országos bajnokság – tán a legnagyobb hír, hogy ezen az eseményen tér vissza a versenymedencébe Hosszú Katinka, akit Tokióban láttunk utoljára a rajtkövön.

A négynapos viadalra az úszók mellett a MÚSZ is készül: a kazanyi Eb-n történtek – a pozitív esetek, és az emiatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a szövetség vezetőit, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe. Kedd este az uszoda előterében felépítettek öt tesztelő állomást, ahol a SOTE szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert fognak tesztelni az előttünk álló napokban, versenyzőket, edzőiket, masszőröket és versenybírókat, vagyis mindenkit, aki a medencetérben tartózkodik majd. Azaz a belépéshez szükséges akkreditációt csak azután kapja meg várki, ha az antigén-teszt negatív eredményt hozott.

„Az egészség mindennél fontosabb, látjuk az adatokat, láttuk, mi történt Kazanyban, mindenkinek el kell fogadnia, hogy másképp nem mehetünk neki egy ilyen eseménynek” – szögezte le Wladár Sándor elnök, aki azt is jelezte, a maszkviselés és a távolságtartás ugyanúgy kötelező lesz, mint egy éve, amikor decemberben a nagypályás ob-t pótolta az úszócsalád.

Bár a Kazanyban szereplő válogatottak többsége minden bizonnyal csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz a karantén miatt – és persze reménykedve abban, hogy a csütörtöki tesztek is negatív eredményt hoznak –, izgalomban így sem lesz hiány, hiszen az ob nyitónapján a 100 méteres vegyesúszás hatodik előfutamában először lép rajtkőre Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok több számban is úszik majd – a tokiói játékok óta először.

A négynapos viadalon az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órától kezdődnek – a finálékat az M4 közvetíti, illetve a helyszínen védettségi igazolvány felmutatásával is megtekinthetők

Hasonló bejegyzések