A nyitónap délelőttjén Hosszú Katinkának sikerült a továbbjutás – 400 vegyesen a közelében sem voltak, elsőként került a fináléba, 100 háton harmadik idővel középdöntős. Mint mondta: “a fókusz a vegyesen van, ha esetleg nem sikerülne háton a döntő, mert elég közel van a két úszás egymáshoz, az sem érdekes, holnap van egy újabb szám. Egyébként kifejezetten jó érzéseim vannak, 4:25-26-ra tippeltem volna így délelőttre, ehhez képest lett 4:23, és nagyon jól is esett az úszás.”

A többiek közül talán Kenderesi Tamás 12. helye jelenthet csalódást az előzetes várakozások alapján, hiszen 200 pillangón finálét reméltünk tőle. “A felkészülés alapján többet vártam magamtól, legalább egy döntőt, ha már két éve kilencedik lettem ilyenkor. Sajnálom, hogy nem sikerült” – mondta olimpiai bronzérmesünk. Ugyanitt Biczó Bence 14. helyen zárt.

Bernek Péter 400 gyorson – négy éve világbajnok lett ezen a távon – kissé elveszett a táv második felében (15. lett, 3:43.74), “a nyári kihagyás még mindig érződik, meg egyébként is a négyszáz vegyesre készültünk most, de tény, ennél azért többet vártam magamtól ezen a távon is, legalább 3:40-en belüli időt, azaz van mit megbeszélni most az edzőmmel, hogy a vegyesig rendben legyen minden.”

Kapás Bogi betegségéből kifelé jőve odaállt a 200 gyorsra, de nagyon érezte, hogy három napja nem volt vízben, összesítésben 24. lett. A többiek helyezései (mindenkinek bemelegítés volt az adott szám, azaz nem a legerősebb távjuk): Sztankovics Anna 18. (50m mell, 0.07-tel maradt le a középdöntőről), Dudás Dániel 23. (400 gyors) és 25. (200 vegyes), Horváth Dávid 29. (100 mell), Földházi Dávid 30. (100 hát).

Hasonló bejegyzések