Péntek délután a Héraklész Gálán díjazták a 2019-as év legkiválóbb utánpótláskorú sportolóit és az őket felkészítő szakembereket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának az Uránia filmszínházban rendezett ünnepségén, a tavalyi szezon korosztályos, illetve felnőtt kontinens- és világbajnokságának legjobb utánpótlás versenyzői és edzői kaptak jutalmat. A 2001 óta működő Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14 és 23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését.

Idén először értékelték az egyéni sportágak vegyes – női és férfi versenyzőkből álló – csapatait, így úszóink közül a Szimcsák Mira, Gál Kincső, Betlehem Dávid és Gálicz László alkotta nyíltvízi mix váltó részesült (megosztott) első díjban – valamint Gellért Gábor, nyíltvízi szövetségi kapitány – mivel a nyári racicei junior nyíltvízi Európa-bajnokság csapat versenyében aranyérmet nyertek az U16-os korosztályban.

Rajtuk kívül, a legjobb utánpótláskorú sportolók versenyében, a junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes Berecz Blankának és edzőjének, Turi Györgynek a harmadik, még a junior világbajnok Zombori Gábornak és edzőjének, Horváth Tamásnak az ötödik helyért járó díjat ítélték oda. Versenyzőink és edzőink nagy része jelenleg edzőtáborban készül, így az igazoltan hiányzók helyett szüleik, valamint a Magyar Úszó Szövetség képviselői hozták el a díjat, Szimcsák Mira pedig személyesen vette át az őt megillető elismerést.

A Héraklész gálán dr. Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, illetve Fábián László MOB-sportigazgató adta át a díjakat.

Gratulálunk minden sportolónak és edzőnek!

 

 

Hasonló bejegyzések