Az első 2023-as program az adott régióknak, amelyen olyan egyesületek 2013 és 2014-es születésű versenyzői vettek részt amelyeknek az elmúlt évben nem volt a Jövő Bajnokai programban kerettag versenyző.
A három régióból összesen 9 egyesület 26 úszója vett részt. A tábor célja elsősorban a gyerekek motivációjának fenntartása, míg az edzők számára egy szakmai felzárkóztató programot jelentett. Az említett témák mindegyike talán ebben az évben lesz a legaktuálisabb.
A tábor szakmai vezetője Kovács László a Közép-Mo. III. Régió vezetőedzője volt. Összesen 5 úszóedzést teljesítettek a gyerekek, amelynek során mind az 5 úszásnem helyes technikai kivitelezésére, valamint fordulóinak és rajtjainak gyakorlataira, szabályaira felhívták a figyelmet az edzők. Az úszóedzéseket 2 szárazföldi torna is kiegészítette, az egyiket Tóth Ildikó szakképzett gyógytornász vezette.
A fiatalabb edző kollegák tapasztalatokat szerezhettek a rutinosabb kollegáktól edzésszervezés, edzéstervezés és minden egyéb szakmai kérdésekben. Visszajelzéseik alapján rendkívül hasznosnak ítélték meg a tábort, szorgalmazták annak évről évre történő megrendezését.
A JB program helyszíne ezúttal a Dunavarsányi Edzőközpont volt, amely tökéletes helyszínt biztosított a magyar úszósport utánpótlása részére.

Hasonló bejegyzések