„Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Wladár Sándor a Jövő Bajnokait az idei összrégiós versenyen a Tüske Uszodában, ahol a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának 9 régiója és közel 288 versenyzője mérte össze tudását.

Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes úszó Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Dr. Wladár Sándor, a tizenhétszeres maraton kenu világbajnok Csabai Edvin, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Sárfalvi Péter, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Kisteleki István az Aréna Magyarország ügyvezető igazgatója és Kovács Norbert a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is együtt vonult a fiatalokkal.

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Magyar Úszó Szövetség pedig mindent meg is tesz, hogy ez a tendencia folytatódjon, ezért is fordít kiemelt figyelmet a Jövő Bajnokai utánpótlás programra, amely több kisebb-nagyobb változáson is átesett az elmúlt két évben, ennek egyik jelentős eredménye, hogy a felmérőket felváltották különböző gyakorlati tréningek, hasznos előadások és interaktív képzések, így nem csak a gyerekeket és edzőket, hanem a szülőket is sikerült megszólítani. A mai összrégiós torna pedig az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

„Az úszás elsősorban egyéni sport, de fontos, hogy a versenyzők csapatként is tudjanak működni, ezért is hasznos ez az összrégiós találkozó, ahol együtt és egymásért is úsznak a régiók legjobbjai. Valamint az is fontos cél volt, hogy a programban résztvevő fiatalok, akik végig dolgozták a tavalyi évet, és a korosztályos országos bajnokságokon, vagy akár a nemzetközi versenyeken jól szerepeltek egy különleges versennyel ünnepelhessenek, és egy olyan Aréna felszerelés csomagot kapjanak, amelynek hasznát veszik a mindennapi edzések során” – foglalta össze a rendezvény lényegét Jancsik Árpád, régióvezető és összrégiós koordinátor, majd hozzátette, hogy reményei szerint jövőre még több gyereket tudnak bevonni a Jövő Bajnokai közé.

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, még a harmadik helyen holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett.
A nap záró eseménye a különleges és embertpróbáló csillagszóró futam volt, ahol a 9 régió legjobbjai küzdhettek meg egymással mind a négy úszásnemben, amelyet végül a fiúknál Bujdosó Zsombor nyert, Cserfalvi Olaf és Séner Martin előtt, a lányoknál pedig Ugrai Panna lett az abszolút győztes, Nyírádi Réka és Hetyei Nóra előtt.

Gratulálunk minden úszónak és edzőnek. A folytatáshoz sok erőt kívánunk és ahogy Wladár Sándor beszédében elhangzott: győzzetek, ha tudtok, veszítsetek, ha mertek, de soha ne adjátok fel!

Hasonló bejegyzések