A Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának, a Jövő Bajnokainak kiemelt találkozójára került sor április 19-én a Dél-Dunántúl régióközpontjában, Kaposváron. A több mint egy éve futó sportoló-edző-szülő hármasra építkező programsorozat ez alkalommal is számos meglepetéssel, hasznos és érdekes programmal várta a Jövő Bajnokai válogatott kerettagjait, edzőit és a szülőket is.

Az ifjú tehetségek pedig egy igazán egyedülálló bemelegítéssel indították a napot, hiszen a frissen elkészült kaposvári uszoda hivatalos kapunyitása előtt, Szita Károly, polgármester vezette körbe a Jövő Bajnokait elsőként az új komplexumban, ahol egy hónap múlva már élesben megy majd a verseny az Ifjúsági Országos Bajnokságon.

Az uszoda premier előtti megtekintését követően, gyakorlati, interaktív előadásokkal folytatódott a nap. Az egyik idei újdonság, a Magyar Úszó Szövetség és a Bayer cég közötti együttműködésnek köszönhető, így az uszodai higiéniáról és megelőzésről – illetve az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásával – számos fontos és hasznos információt, tanácsot osztottak meg a jelenlévőkkel.

Risztov Éva tavaly megtartott nagy sikerű motivációs előadása után sokan érdeklődtek, hogy az előadásban számtalanszor elhangzott biztos szülői háttérrel kapcsolatban lehet-e beszélni az olimpiai bajnok sokszor és nagy szeretettel emlegetett édesanyjával. Így igazi meglepetésvendégként debütált

Tar-Molnár Ágnes, aki első alkalommal fogadott el ilyen jellegű meghívást és olyan tanácsokat osztott meg, amelyek az ő gyermekénél már beváltak és segítették Évát célja elérésében, azaz az olimpiai bajnoki cím elnyerésében. Beszélt a buktatókról, a helyes útról és minden elhangozott kérdésre válaszolt az interaktív előadáson, ahol természetesen jelen volt az olimpiai aranyérmes és OBT elnök Risztov Éva is.

Ezzel párhuzamosan a sportolókhoz két elismert edző is érkezett. Dr. Egressy János, egyetemi docens és edző, a hajlékonyság szerepéről az úszósportban címmel tartott gyakorlati előadást, ahol a jógából átvett úszóspecifikus mozdulatsorokat ismertette meg a gyerekekkel.

Kovácshegyi Ferenc, aki Gyurta Dániel erőnléti felkészítője volt a kezdetektől, jelenleg pedig Gyurta Gergely edzője, a korosztályos szárazföldi felkészítéssel kapcsolatban tartott órát.

Hasonló bejegyzések