A magyar szenior úszás legidősebb versenyzője dr. Bánki Horváth Béla 2019.11.08-án életének kilencvenkilencedik évében elhunyt.

A szenior úszásban világcsúcsot és 20 Európa csúcsot ért el, 19-szeres világ és 21-szeres Európa bajnok összesen 76 egyéni és váltó érmet szerzett világversenyeken. Örökös magyar bajnok és 100 országos csúcsot úszott, amelyekből 37 ma is országos csúcs.

Példamutató sportember volt amire szép példa volt, amikor a legnagyobb hóesésben a budaörsi versenyre 91 évesen felutazott majd eljött az uszodába és még aznap hazautazott Szegedre. Idős korára is bámulatos vitalitású, örökké vidám, mindig optimista, mosolygós minden apróságnak szívből örülő ember volt, akinek emlékét mindenki megőrzi aki ismerte.

A nyitó képen Puskás Pállal (1921-2019) együtt láthatók. Sok közös van Béla bácsiban és Pali bácsiban. Mindketten sikeres szenior úszók, remek sportemberek voltak, mindketten megjárták a frontot a második világháborúban, majd a hadifogságot és a sors úgy hozta, hogy az idei év volt mindkettőjüknek életének utolsó éve.

Nyugodjanak békében!

Hasonló bejegyzések