Mozgalmas volt az utolsó előtti nap délelőttje a Duna Arénában, hiszen nyolcan is elődöntőt úsztak a magyar csapatból, de közülük csak Bohus Richárdnak sikerült tovább mennie az elődöntőbe. A 4×100-as mix gyorsváltónk pedig egyenesen a döntőbe úszott.

Az 50 gyorssal kezdődött ma a nap, ahol Molnár Flórának nem sikerült elődöntőbe jutnia, összesítettben a 28. helyen ért célba (25.61), de így is örül, hogy hazai közönség előtt úszhatott, és mindenképpen szeretne javítani a jövőben.

Molnár Flóra: „Nagyon sok van még bennem, egyszer még ki fog jönni belőlem, sajnos most ez nem a vb-n sikerült. Nagyon szerettem volna délután is úszni a magyar közönség előtt, de ez most ennyi, mindent beleadtam, de tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm”.

A fiúknál az 50 háton Bohus Richárd és Balog Gábor állt rajthoz. Ricsinek a kilencedik legjobb idővel sikerült beúsznia magát a mai elődöntőbe (24.93). Balog Gábor sajnos nem jutott tovább összesítettben a 27. helyen végzett.

Balog Gábor: „Nekem valami nagyon nem klappolt most a teljesítményemmel, és nagyon csalódott vagyok a vb szereplésem miatt. Nem ezt vártam magamtól, hogyha csak azokat az időket nézem, amiket egy hónapja úsztam a Sette Collin akkor 100 háton és most az 50 háton is benne lennék a legjobb 16-ban. Én úgy érzem mindent megettem és többet edzettem, mint amikor a 200 hátra készültem”.

Bohus Richárd: „Jó úszást akartam, de kellett is mert úgy éreztem, hogy kicsit berozsdásodtam, és nem éreztem most olyan jónak ezt az 50-et, a vízfogásom nem volt valami jó, túl lazák a vállaim és mindig a fejem felé rakom a kezem, onnan meg nem tudok fogást indítani ezen majd javítani kell. De ennek ellenére örülök, hogy így is bekerültem a legjobb 16-ba, de a döntőbe jutásért biztos, hogy századok fognak dönteni ott lehetetlen megmondani mi lesz”.

50 mellen Sztankovics Anna ugrott a medencébe 31.94-es ideje viszont nem volt elég a legjobb 16 közé jutáshoz, így összesítettben a 27. helyen végzett.

Sztankovics Anna: „Érzésre sokkal jobb volt ez, mint a második napon úszott 100 mell, de nagyon örülök neki mert holnap még hátra van egy vegyes váltó.”

A délelőtt a 4×100-as mix gyorsváltóval folytatódott. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin összetételű csapat a 4. helyen jutott tovább az esti döntőbe (3:25.45).

Verrasztó Evelin: „Az volt most csak a lényeg, hogy bejussunk az esti döntőbe és ez most sikerült, hiszen negyedik helyen mentünk tovább.”

Kozma Dominik: „Örülök az első százon elért eredményemnek, de délután lesz jobb is, ez most még csak a félidő.”

Jakabos Zsuzsanna: „Az biztos, hogy délután is nyomjuk majd ahogy tőlünk telik”

Németh Nándor: „Ez most nem esett nagyon jól, a vége már nagyon fájt, de a cél a döntő volt, úgyhogy örülünk, hogy ez sikerült”.

 

 

Zárásképpen az 1500 gyors következett, ahol két magyarért is szoríthattunk. Rasovszky Kristóf 15:23.87-es idővel a 24. lett, Kalmár Ákos pedig 15:23.96-tal pedig a 26. helyen végzett, így sajnos egyikőjük sem került be a holnapi döntőbe.

Rasovszky Kristóf: „Nem volt rossz ez az 1500 gyors, 400 méterig egészen kellemes volt, de utána éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb időm, reméltem, hogy összejön egy 20 alatti eredmény. Próbáltam Ákossal menni, tudtam, hogy ő jó időt fog úszni. Ez az idő nem rossz így nyíltvíz után, de remélem legközelebb jobban fog sikerülni”.

Kalmár Ákos: „Sajnos Kristóftól most kikaptam, aki az utolsó 50-en jót hajrázott, így pár század különbséggel mögötte értem be, de összességében elégedett vagyok az eredményemmel.”

Ma délután igazi úszósztár parádé lesz, hiszen 200 háton Katinka úszik a döntőben, még a 100 pillangó fináléjában Cseh László és a junior világrekorder Milák Kristóf áll rajthoz, a nap végén pedig a 4×100-as mix vegyes váltónknak drukkolhatunk, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek. Bohus Ricsinek pedig az 50 hát eldöntőjében kell a biztatás, hogy bekerüljön a legjobb 8 közé.

Hajrá fiúk-lányok! Mindent bele!

Teljes eredménysor:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=7

Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Hasonló bejegyzések