Picit bánkódtunk az esti program elején, hiszen Kozma Dominiknak elég lett volna a tegnapi elődöntős idejét megúsznia, és bronzérmes 200 gyorson…
„Ezt elszúrtam. Ledaráltam magam az utolsó ötvenen. A karom még meg, de a lábam nem. Sajnálom, mert ennél sokkal jobbat akartam, és szerintem bennem is volt.”
Késely Ajnát délután érte a hír, hogy a szám egyeduralkodója, Katie Ledecky betegség miatt befejezte vb-szereplését, így az 1500-on akár éremre is gondolhattunk – volna.
„Az az igazság, hogy nem nagyon tudtam mit kezdeni ezzel a helyzettel. Hirtelen jött. Azt hittem, a jól sikerült tegnap délelőtt után simán kipihenem magam, és egy még jobb időt tudok jönni, de valahogy ez most nem sikerült.”
Kedvünket Milák Kristóf derítette fel, aki egy újabb félelmetes idővel csöngetett 200 pillangón (1:52.96 – a mezőny többi része még 1:54-en belülre sem tudott kerülni), ugyanakkor Kenderesi Tomi szépen beleesett egy szétúszásba, amit tekintettel a szám gyilkos voltára estéről a szerda reggeli előfutamok elejére halasztottak.

Hasonló bejegyzések