Június 16-19 között a Tüske uszoda ad otthont az idei Budapest Bajnokságnak, amely az utolsó kvalifikációs verseny a tokiói olimpia előtt. Az előfutamok délelőtt 9:30-tól, a döntők pedig délután 17:00 órától kezdődnek. A verseny zártkapusan kerül megrendezésre, de MÚSZ YouTube csatornáján élőben lehet majd követni online streamen keresztül.

 

EREDMÉNYEK ide kattintva elérhetőek

VÉGLEGES RAJTLISTA ide kattintva elérhető

ELŐZETES RAJTLISTA ide kattintva elérhető

CSAPATVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ ide kattintva elérhető

REGIONÁLIS ÉS HOSSZÚTÁVÚSZÓ MEDENCÉS BAJNOKSÁGOK 2021. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA ÉS VERSENYSZABÁLYZATA 

 


 

Kezdési időpontok

– Előfutamok: 9:30
– Döntők: 17:00

 

Fontos információk

– a felversenyzés lehetőségét meghagyjuk, tehát a szintet úszott, fiatalabb versenyzők továbbra is nevezhetők a bajnokságra

– a MÚSZ a válogatott versenyzők részére biztosít masszőröket

– a verseny zártkapus, szülő/kísérő nem léphet be a létesítménybe

– a csapatok kizárólag a lelátókon érkezési sorrendben foglalhatnak helyet (nem lesz külön csapathely kijelölés) a távolságtartás szabályait szigorúan betartva. A maszkviselés a létesítmény egész területén mindenhol, mindenkinek kötelező, kivétel azon sportolók esetében, akik a bemelegítés, a verseny, vagy a levezetés során a vízben tartózkodnak. (így a medencetérben a szárazföldi bemelegítés során, a call room, a lelátó, az öltöző, valamint minden közös használatú helyiségben is kötelező a maszk használat!)

– a média képviselői a versenyre csak a MÚSZ által előre jóváhagyott lista alapján léphetnek be és kizárólag a médiának fenntartott területeken tartózkodhatnak

– eredményhirdetés nem lesz; az érmeket a csapatvezető feladata lesz átvenni minden nap, a döntőket követően. Ennek megfelelően a bajnokság időrendje az alábbiak szerint alakul:

 

Nevezés

– Versenyengedély
Kérünk mindenkit, hogy a nevezés előtt ellenőrizze le, hogy a versenyzője rendelkezik-e érvényes versenyengedéllyel (teszt.muszuszoranglista.hu oldalon van erre lehetőség). Amennyiben nincs a versenyzőnek érvényes versenyengedélye, úgy az Átigazolási- és Nyilvántartási Szabályzat erre vonatkozó mellékleteinek kitöltésével (4. és 7. számú mellékletek) igényelhető versenyengedély.
A benevezett versenyzők versenyzési engedélyének érvényességét, a nevezést követően a MÚSZ ellenőrzi. A lejárt engedélyeket a MÚSZ ugyan meghosszabbítja, de a gördülékeny ügyintézés érdekében fokozottan kérünk minden egyesületet, hogy még a verseny előtt ellenőrizzék le a versenyengedélyeket, és amennyiben nincs érvényes engedélye a sportolónak, a fent leírtaknak megfelelően igényeljék azt meg.

– Sportorvosi engedély
Felhívjuk minden egyesület, edző és csapatvezető figyelmét, hogy amennyiben a versenyző NEM RENDELKEZIK ÉRVÉNYES SPORTORVOSI ENGEDÉLLYEL ÚGY NEM ÁLLHAT RAJTHOZ A BAJNOKSÁGON!

 

Nevezési díj

Fizetés: a helyszínen versenyirodában készpénzfizetéssel a versenykezdete előtt. A MÚSZ a számlát a helyszínen állítja ki.

 

Csapatvezető

A bajnoki versenyeken ugyanazon a versenynapon a nevező sportszervezet nevében kizárólag egy személy jogosult intézkedésre (csapatvezető).
A benevezett versenyzőkre vonatkozó szabályok
– A benevezett versenyzők igazolására szolgáló érvényes kék könyvek bemutatása a versenybíróságnak, verseny első napján, legkésőbb 1 órával a verseny kezdete előtt.
– A rajthoz álló versenyzők egyesületük formaruháját viseljék. Magyar egyesületet képviselő versenyző nem indulhat más ország zászlóját, feliratát tartalmazó felszerelésben.
– A joghatályos WADA Kódexben foglaltak betartása kötelező.

 

Visszalépés

Előfutamok: a visszalépés díjmentesen megtehető, bejelentés nem szükséges
Döntők: Visszalépés a délutáni döntőkből a versenyszám befejezését követően legkésőbb 30 percig díjmentesen lehetséges. A visszalépést a csapatvezető köteles a versenybíróság titkárának írásban bejelenteni az erre vonatkozó nyomtatványon. Szóbeli, telefonon keresztül történt bejelentéseket versenybíróság nem fogadja el. Költsége: Térítésmentes

Egészségügyi okok miatt: Bármikor lehetséges. A versenyorvos igazolásának bemutatásával.

A határidőn túli visszalépések díjkötelesek – 10.000.- (kivéve az egészségügyi ok miatt, ekkor viszont a versenyző az adott versenynapon egyéb versenyszámokban sem állhat rajthoz).

Versenybíróság elnöke: Kemény Petra, Szentirmay Andrea
Starter: Bodrogi Viktor

Minden egyéb információ a versenyről, illetve a részvételi feltételekről megtalálható az Országos Bajnokságok 2021. évi Versenykiírásában és Versenyszabályzatában, a Szövetség hivatalos weboldalán (https://musz.hu/versenyinformaciok/) valamint az elnökségi határozatok között.

 

Rajtlista, eredmények

A rajtlistát, az eredményeket és a jegyzőkönyvet, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a MÚSZ hivatalos web és facebook oldalán tesszük majd közzé!

Mindenkinek sikeres versenyzést kívánunk!

Szervező bizottság

Hasonló bejegyzések