A két fős magyar csapat első érmét szerezte Szabó Szebasztián az ausztráliai Melbourne városában zajló 16. FINA Rövidpályás Világbajnokságon. 

 

Szebi tegnap a legjobb idővel jutott az 50m pillangó mai döntőjébe, azonban a győri úszónak még ma (melbourne-i idő szerint) délelőtt a 100 gyors előfutamában volt jelenése. Ám ez a 100 gyors meglepetéseket tartogatott, hiszen annak ellenére, hogy elég jól úszott, az óra nem azt mutatta, amit kellett volna. A profi úszók – és főleg az edzőik – nagyjából tizedre meg tudják érzésből mondani, hogy mennyit úszott a versenyző – na ez Szebinél nem stimmelt. Az óra 0:48,19-et mutatott, azonban Szebi ennél még formán kívül is jobbat szokott úszni – Petrov Iván annak rendje szerint megóvta az eredményt, és igazuk lett, az óra több mint egy másodperccel félremért, a valós idő 47.09 lett, ami a második tartalék helyet jelentette. Ettől azonban visszaléptek, hogy a délutáni döntők során kizárólag az 50 pillangóre koncentráljanak.

 

Az 50 pille döntőjében (középdöntőhöz hasonlóan) a legjobban rajtolt a mezőnyben Szebi (reakcióideje: 0,58), huszonötös részideje is kiváló volt 09,91, azonban a végén a fal nem jött ki tökéletesen, emiatt 8 századdal elmaradt a tegnapi idejétől, 21,98-cal ért célba. Szabót a 42 éves brazil veterán, Nicholas Santos – világbajnoki rekorddal (21.78), illetve a svájci Noé Ponti (21.96) mindössze két századdal előzte meg.

 

Jakabos Zsuzsannának ma nem volt versenyszáma, azonban holnap 200 pillangón láthatjuk őt.

Hasonló bejegyzések