A Magyar Úszó Szövetség részvétnyilvánítást küldött Hódmezővásárhely városának, ahol hétfőn reggel jelentették be a szomorú hírt, hogy elhunyt a város polgármestere, Almási István.

Hódmezővásárhely a magyar úszósport egyik bástyája, ahol valóban világszínvonalú körülmények között edzőtáborozhatnak válogatottjaink, illetve számtalan fontos versenyt, így tavaly junior Európa-bajnokságot rendezhettünk – a néhai városvezető, Almási István igen fontos szerepet vállalt abban, hogy ilyen szoros és fontos kapcsolat kösse össze sportágunkat és a települést.

 

Az alábbiakban a MÚSZ részvétüzenetét közöljük.

Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala részére

A Magyar Úszó Szövetség mély megrendüléssel értesült Almási István Polgármester Úr haláláról. Kevés olyan nagyszerű partnere volt sportágunknak, mint Hódmezővásárhely első embere – halála elsődlegesen családjának és a városnak hatalmas és rendkívül fájdalmas veszteség, ugyanakkor a magyar úszósport is egy igaz barátot és támogatót gyászol.

Almási István és Hódmezővásárhely hosszú esztendők óta a magyar úszósport egyik legfontosabb bázisa, olimpiai és világbajnokok, érmesek sora készült és készül évről évre a helyi uszodában, amelyet a tavalyi, hatalmas sikert hozó, és mindenki számára példaként állított junior Európa-bajnokság kapcsán világszínvonalú komplexummá bővítettek. Polgármester Úr érdemei elévülhetetlenek voltak abban, hogy minden megvalósulhatott – ezért is érezzük azt a Magyar Úszó Szövetségben, hogy a család és a város mellett bennünket is pótolhatatlan veszteség ért.

Ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket, és osztozni dr. Almási István családjának, illetve Hódmezővásárhely városának mély gyászában.

 

Budapest, 2017. november 20.

 

Dr. Wladár Sándor                 Batházi Tamás

a MÚSZ elnöke                      a MÚSZ főtitkára

 

Hasonló bejegyzések