A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szombati, százhalombattai ülésén elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését, melynek értelmében 32 fős válogatott vesz részt a decemberi, koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon. Huszonkettő férfi és tíz női versenyző alkotja a csapatot.

A két, leginkább túlterhelt, a nyarat gyakorlatilag végigversenyző juniorklasszis, a 17 éves Milák Kristóf és a 16 esztendős Késely Ajna pihenőt kapott, illetve szintén hiányozni fog a medencéből Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel – mindenki más rajthoz áll a tervek szerint december 13. és 17. között.

„A szintidő teljesítésén túl fontos szempont volt, hogy több olyan fiatal is tapasztalatot szerezhessen nemzetközi felnőtt versenyen, aki most nő ki a juniorkorból, de előtte még több nagy klasszis áll, de mivel ők jelentik a magyar úszósport jövőjét, megadjuk nekik az indulás lehetőségét – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány. – Milák Kristóffal külön beszéltem, jól úszott most az ob-n, de látszik rajta, hogy tényleg nagyon kivan, iszonyú sokat versenyzett a nyáron, jövőre akad fontos esemény bőven, sokkal jobban járunk, ha pihen – és ugyanez igaz Késely Ajnára is.”

A legtöbb versenyzőt a győri klub adja, hetet, az Eger öt, a BVSC négy úszóval képviselteti magát. Két éve, Netanyában Magyarország az élen végzett az éremtáblázaton 11 arany-, 3 ezüst- és egy bronzéremmel, míg két évvel korábban, 2013-ban, Herningben második volt a csapat (5-3-2).

A MÚSZ elnökségi ülésén emellett döntöttek a jövő évi válogatott keretekről, elfogadták az edzőtáborok és nemzetközi versenyek átalakított támogatási rendszerét. A grémium egyhangúlag megszavazta, hogy visszaállítsák a korábbi struktúrát a válogatottak irányításánál, ennek értelmében Sós Csaba a felnőtt medencés csapatért felel, míg ismét Petrov Iván lett az utánpótlás-kapitány, Gellért Gábor pedig újfent a nyíltvízi szakág vezetőjeként dolgozik.

Az Eb-csapat

Férfiak

Barta Márton (Szombathely), Bernek Péter (BVSC), Biczó Bence (FTC), Cseh László (Eger), Dudás Dániel (Iron), Földházi Dávid (Iron), Grátz Benjámin (Százhalombatta), Gyárfás Bence (Győr), Gyurta Gergely (UTE), Holló Balázs (Eger), Horváth Dávid (Kőbánya), Kalmár Ákos (Baja), Kenderesi Tamás (Pécs), Kozma Dominik (BVSC), Lakatos Dávid (Eger), Lobanovszkij Maxim (Győr), Németh Nándor (Eger), Szentes Bence (Győr), Szöllősi Martin (Dunaferr), Takács Krisztián (Győr), Tekauer Márk (DMTK), Telegdy Ádám (Kőbánya),

Nők

Bordás Beatrix (Hullám 91), Burián Kata (Eger), Gyurinovics Fanni (Győr), Hosszú Katinka (Iron), Jakabos Zsuzsanna (Győr), Kapás Boglárka (UTE), Nagy Réka (BVSC), Sebestyén Dalma (Győr), Szilágyi Liliána (BHSE), Verrasztó Evelyn (BVSC)

Hasonló bejegyzések