Pénteken ért véget a Héraklész edzőtábor, ahol idén 25 utánpótláskorú sportoló vett részt és készült együtt a 2019-es szezonra. Kiváló körülmények között tréningezhettek a fiatalok két héten át, március 9 és 22 között az észak-olasz városban, ahol a napi két úszóedzést konditermi munkával egészítették ki, de a helyszín kiváló alkalmat nyújtott a hosszú tengerparti sétákra is, így a sportolóknak bőven volt lehetőségük a felfrissülésre és kikapcsolódásra is.

„Összességében felejthetetlen két héten vagyunk túl, ami annak köszönhető, hogy kiváló szakemberek és korosztályos tehetségek dolgozhattak együtt, ezenfelül az edzők döntése alapján egy közös technikai edzést is tartottunk a sportolóknak, ami remekül sikerült” – foglalta össze röviden az elmúlt 14 nap történéseit Jancsik Árpád edző.

Az edzőtábor annyiban is különleges volt, hogy két válogatott paraúszó (Konkoly Zsófia, paralimpiai bronzérmes és Iván Bence, Európa bajnoki ezüstérmes) is csatlakozott az utánpótláskorú sportolókhoz, (bár más idősávban volt az edzésük, a közös technikai edzésen együtt úsztak) ami azért is volt fontos és örömteli, mert így a kialakult barátságok mellett, a korosztályos kiválóságok őszintén érdeklődhettek, és egyúttal bepillantást is nyerhettek a mozgássérült sportolók felkészülésébe.

A közös élményeket megkoronázta a „Cápa futam” ahol – némi előnnyel indulva – Iván Bence 100 métert teljesített, és a többieknek pedig be kellett fogni még a cél elérése előtt. Hatalmas csata volt, ahol végül, ha csak századokkal is, de a kaposvári Kardos Dániel mondhatja el magáról, hogy megelőzött egy EB érmes sportolót.

A napi kemény munka mellett igazi kikapcsolódást nyújtott a pihenőnapunkon megrendezett focibajnokság, ahol a tanítványok az edzők ellen léphettek fűre.

A fiatal tehetségek pedig már itthon folytatják a felkészülést a soron következő korosztályos bajnokságokra.

 

Hasonló bejegyzések