Ismét remekelt Hosszú Katinka, aki az úszóversenyek 4. napjának délelőtti programjában a legjobb időt úszta női 200 méter pillangón az előfutamokban, így bejutott a középdöntőbe. Ott lesz mellette a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki az ötödik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. Nem folytatja viszont délután sajnos férfi 100 gyorson Bohus Richárd és Kozma Dominik, valamint a 4×100-as mix vegyesváltónk sem.

A női 50 méteres hátúszással kezdődött a mai nap az ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtő magyar szurkolók előtt a Duna Arénában. Ebben a számban Joó Sáráért szoríthattunk, aki szépen úszva új egyéni legjobbat ért el (28.91). A középdöntőhöz azonban ez sajnos kevés volt, végül a 33. helyen zárt.

Joó Sára: „Nem gondoltam, hogy ekkora hangulat van a Duna Arénában, pedig itt voltam az elmúlt napokban. Ám ahogy ott álltam a rajtkövön, az nagyon durva volt, egy életre szóló élmény. Az úszásom is rendben volt, mert megúsztam a legjobbamat, aminek nagyon örültem.”

Férfi 100 méteres gyorsúszásban két magyarért is szoríthattunk. Ott volt a mezőnyben a világbajnoki bronzérmes váltónk nyitó és befutó embere is. Bár közel voltak a továbbjutáshoz, ám most sajnos egyiküknek sem sikerült kvalifikálni az elődöntőbe. Bohus Richárd végül a 18. (48.87), míg Kozma Dominik a 21. (48.89) lett.

Bohus Richárd: „Ebben most ennyi volt, egy kicsit hamar kezdtem el hajrázni. Azért még érzem azt a váltót, ott tényleg a lelkemet kiúsztam és ez most meg is mutatkozott. Meg kell tanulnom ésszel jól úszni és nem lehet az, hogy felülünk a trónra és csak túléljük a hetet. Ez egy kisebb pofon volt, amit meg is érdemeltem.”

Kozma Dominik: „Már a bemelegítésnél is éreztem, hogy azért elég enervált a mozgásom, de ahhoz képest meglepően jó volt ez a 100. Maga a 100-as ritmus, az nem volt most meg és nem gyorsultam fel kellően, túlzottan is még a 200-as ritmus volt bennem.”

Női 200 pillangón már több sikerélményben volt részünk. Hosszú Katinka ismét káprázatosan úszott és a legjobb idővel (2:07.25) jutott be az elődöntőbe. Ott lesz a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki pedig futamát szintén megnyerve az ötödik idővel (2:07.73) kvalifikálta magát a délutáni programba.

Szilágyi Liliána: „Jól esett. Nagyon könnyedén ment, főleg a reggeli úszáshoz képest. Izgalmas lesz már a középdöntő is. Jó érzés volt futamot nyerni magyar közönség előtt, mert hatalmas ováció fogadja ilyenkor az embert. Rengeteg erőt adnak a szurkolók, köszönjük szépen!”

Férfi 200 vegyesen Sós Dániel képviselte a magyar színeket. A junior világbajnoki ezüstérmes úszónk összességében a 22. idővel (2:01.54) zárt, így sajnos nem jutott be a középdöntőbe.

Sós Dániel: „Jó volt hazai medencében versenyezni. Nem érzem úgy, hogy stresszelt volna, inkább jobbat úsztam ki magamból, mint amit tudtam volna. Nagyon fájt az egész, még most is szédelgek, rosszul vagyok. Hátra van még az Universiade, de nem tudom, hogy akarom-e, nagyon elfáradtam már ebben az évben.”

A délelőtt utolsó száma a 4×100-as mix vegyesváltó volt, ahol Magyarországot a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna négyes képviselte. A csapat nagyszerűen úszott, az ötödik legjobb idővel csapott célba, ám sajnos a döntőbe nem jutott be, mert az első váltás nem volt jó, ezért kizárták a magyar váltót.

Gyurta Dániel: „Jól úsztunk, csak a váltásomban volt egy kis probléma, amit akkor nem is éreztem. Én biztos voltam benne, hogy jól váltottam. Amikor gyakoroltuk az edzésen, akkor is jól sikerült, de most ezek alapján nem. Azt gondolom, hogy ennek a csapatnak szép jövője van, hiszen ez már olimpiai szám lesz Tokióban és rá szeretnénk állni erre a váltóra.”

Teljes eredménysor:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=4

Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Délután fél hattól a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében Hosszú Katinkáért, a férfi 200 méter pillangó fináléjában Cseh Lászlóért és Kenderesi Tamásért, míg a női 200 pillangó elődöntőjében ismét Katinkáért és Szilágyi Liliánáért szurkolhatunk. Hajrá magyarok!!!!!!!

Hasonló bejegyzések