Kristóf Milák came up with a great performance at the 100m fly on the closing day of the Mare Nostrum Series in Monaco by clocking the 4th fastest time of 2024. Dalma Sebestyén won wilver medal, while Petra Senánszky matched her National Record from Saturday and finished third in the sprint event. You may continue reading the rest of the story in Hungarian and/or follow us on LinkedIn for more English language content. https://www.linkedin.com/company/hungarian-swimming-federation

A kétszázon úszott, kifejezetten ígéretes idő után százon is szállított Milák Kristóf: az 50.75 ebben az időszakban teljesen jónak mondható (két tizeddel jobb, amivel az ob-n nyert áprilisban), a világ idei negyedik legjobb eredménye, kilenc századdal jobb annál, amivel Kós Hubert és Caeleb Dressel holtversenyben nyerte a San Antonió-i viadalt. Monte-Carlóban fél másodpercet adott a dohai világbajnoknak, a svájci Noe Pontinak (aki 50.16-tal nyert februárban – és az sem hallgatható el, hogy a világranglistát 50.01-gyel vezeti Josh Liendo, aki a kanadai olimpiai kvalifikációs viadalon került csaknem a bűvös határ alá). Miláknak nem ment rosszul 200 gyorson sem, igaz, ott centikkel lemaradt a bronzéremről.

Monacóban még két érem született: Sebestyén Dalma 200 pillangón ért be a második helyre (az Európa-bajnok dán Bach megszorítására nem volt esélye), míg Senánszky Petra ígéretéhez híven örömúszást mutatott be azok után, hogy szombaton beért másodiknak új országos csúccsal és olimpiai szinttel 50 gyorson. Vasárnap már úgymond a „playoff” zajlott, azaz a legjobb négy gyorsult még egyszer, és Petra ezúttal harmadik lett a két svéd rakéta, Sjöström és Coleman mögött, viszont még egyszer aláhúzta szombati remeklését: századra ugyanannyit úszott, azaz beállította a saját rekordját (24.57).

Lett volna egy ötödik finalistánk, de Kovács Benedek az utolsó pillanatban inkább visszalépett a 200 hát döntőjétől. „Nem éreztem túl jónak a lábam a melegítés közben, és nem akartam kockáztatni, hogy visszasérüljek. Komoly melóban vagyok, eléggé le van terhelve, ezért döntöttem így” – indokolta az idén súlyos combsérülésen túlesett Eb-ezüstérmesünk, miért nem szállt vízbe: neki így a belgrádi Eb marad, hogy visszaszerezze a helyét az olimpiai csapatban.

Mare Nostrum-körverseny, 3. állomás, Monte-Carlo

A második nap magyar döntőseinek eredményei

Férfiak

200 m gyors: 4. Milák Kristóf 1:48.02

100 m pillangó: 1. Milák Kristóf 50.75

Nők

50 m gyors: 3. Senánszky Petra 24.57

200 m pillangó: 2. Sebestyén Dalma 2:09.53

További részletek és eredmények a versenyről az alábbi linken érhetőek el:

https://marenostrumswimtour.com/meeting-results/monaco-day-2-results-2024

Hasonló bejegyzések