The Hungarian Kristof Rasovszky finished in the third position in the men's 10km event in Golfo Aranci, at the second leg of the World Aquatics Open Water Swimming World Cup series. You may continue reading the rest of the story in Hungarian and/or follow us on LinkedIn for more English language content. https://www.linkedin.com/company/hungarian-swimming-federation

.

Ezúttal sokkal acélosabban úszott – egy törökországi edzőtáborból érkeztek –, veszprémi társával, Betlehem Dáviddal egyetemben végig az élmezőnyben haladt, a hajrá pedig magyar-francia párviadalt hozott: Marc-Antoine Olivierrel és Logan Fontaine-nel csatáztak óriásit a magyarok. Olivier sprintje kifejezetten jól sikerült, így ő egyedül ért be elsőnek, ellenben Kristóf és Dávid, plusz köztük a másik francia vállt a vállnak feszítve robbant a célba – öt tizedmásodpercen belül ütötték meg a panelt, a célfotó Fontaine-t hozta ki másodiknak, Rasó két tizeddel, Dávid további három tizeddel később ütött be a második-harmadik-negyedik helyen.

Azaz a Rasovszky-Betlehem páros dobogó még mindig várat magára a nagyobb nemzetközi viadalokon – a versenynaptárban a júniusi Európa-bajnokság, de még inkább a párizsi olimpia tűnik kiváló alkalomnak arra, hogy megtörjön a jég. Harmadik indulónk, Gálicz Péter a 45. helyen zárt.

Mint kiderült, világbajnokunk ezúttal sem volt százszázalékos állapotban, ezért is rendkívül elégedett a harmadik hellyel. „Ez jó volt, bár kicsit meg vagyok fázva, de ez annyira nem zavart. Nagyon jól mentek az edzések az elmúlt időszakban, és a versenyen is kifejezetten jól éreztem magam. Az éremnek nagyon örülök, remélem, az Európa-bajnokságon is meglesz a dobogó” – összegzett Kristóf.

„Ez van, a negyedik-hatodik hely megy bárhol, bármikor… – kommentálta a történteket kissé egykedvűen Dávid. – Sokkal több mindent nem tudok mondani. Elégszer hallottatok már beszélni a negyedik helyek után… Remélem, sokkal többször már nem kell.”

A hölgyeknél is óriási küzdelem zajlott, olimpiai indulónknak, Fábián Bettinának sikerült az élmezőnyre tapadnia, féltávnál a negyedik helyen haladt, a hajrára viszont a vezető négyest üldöző bolyban ragadt. Így az 5. helyért vívott hasonlóan kiélezett csatát, mint a fiúk, itt öten zuhantak be 0.7 másodpercen belül, Bettit végül a 6. helyre sorolta a célfotó. Szimcsák Mira és Olasz Anna a középmezőnyben hadakozott, végül a 20., illetve 25. helyen értek be az ötven indulót felvonultató viadalon. Érdekesség, hogy itt is összejött egy nemzeti 1-2, a brazilok két legjobbja, Ana Marcela Cunha és Viviane Jungblut végzett az első két helyen.

„A verseny első felében magabiztosan mentem előre, a mezőnyön is látszódott, hogy erősebb iramot diktáltam, mint ami megszokott egy átlagversenyen – elemezte a történteket Betti. – Jól helyezkedtem, kipróbáltam új taktikai elemeket is, amik egész jól sikerültek. Az utolsó hosszon sajnos nem tudtam kihozni a maximumot magamból, nem alakultak számomra kedvezőek a körülmények, de ez benne van ebben a sportban.”

Összetettben Betlehem Dávid második, Rasovszky Kristóf hetedik, Fábián Bettina harmadik helyen áll féltávnál – a sorozat októberben zárul, Setubal, majd Hongkong várja a legjobbakat.

Nyítlvízi Világkupa-sorozat, 2. állomás, Golfo Aranci

Férfiak: 1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:50:03.00… 3. Rasovszky Kristóf 1:50:04.50, 4. Betlehem Dávid 1:50:04.80… 45. Gálicz Péter 1:56.06.80

Nők: 1. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:02:00.70… 6. Fábián Bettina 2:02:04.80… 20. Szimcsák Mira 2:02:30.90… 25. Olasz Anna 2:03:06.40

További eredmények a World Aquatics Nyíltvízi Úszó Világkupa Golfo Aranciban megrendezett állomásáról:

https://www.worldaquatics.com/competitions/3427/world-aquatics-open-water-swimming-world-cup-2024/results

Hasonló bejegyzések