Június 16-án igazi úszó fieszta vár mindenkit a magyar tengeren! Tavaly a vb-előkészületek miatt elmaradt a megszokott júniusi viadal, most azonban újra együtt úszhatnak a profik, és őket követik majd az amatőrök is a Balatonban. A FINA által szervezett Nyíltvízi Világkupa versenysorozat balatonfüredi állomásán számos ország képviseletében a szakág legjobbjai térnek vissza a nagysikerű 2017-es vizes VB egyik helyszínére.

Itt lesz például a táv két olimpiai címvédője Ferry Weertman és Sharon van Rouwendaal, valamint a brazil Ana Marcela Cunha is rajthoz áll. De természetesen vízbe ugranak a legeredményesebb hazai nyíltvízi úszóink is, hiszen nekik ez egyben az országos bajnokságot is jelenti, így délelőtt együtt szurkolhatunk majd a 2017-es év LEN Európa-kupa összetett győztesének és a tavalyi év Világkupa-sorozat összetett 4. helyezettjének, Rasovszky Kristófnak, vagy a VB ezüstérmes Olasz Annának is! Ezenfelül a Jövő Bajnokai találkozó keretében fiatal tehetségeink is versenyeznek, majd a sportszerető közönség a Balatonban kijelölt 1000 méteres pályán mérettetheti meg magát, hogy aztán ismét a profik uralják a hullámokat és egyben zárják a napot a korosztályos magyar bajnoki küzdelmekkel (5 és 7 km-en).

 

Program – 2018. június 16. Balatonfüred, Tagore sétány 1./Vitorlás tér

  • 9:00 Megnyitó a Kisfaludy-színpadon dr. Szabó Tünde államtitkár és dr. Bóka István részvételével
  • 9:30 FINA Világkupa – Férfi 10km rajt – egyben a felnőtt országos bajnokság is (férfiak)
  • 9:40 FINA Világkupa – Női 10km rajt –  egyben a felnőtt országos bajnokság is (nők)
  • 12:30 FINA Világkupa női/férfi 10 km eredményhirdetés
  • 13:00 Jövő Bajnokai (11-14 év korú úszók) találkozó a Magyar Úszás Napján
  • 13:15-14:30 Ünnepeld a vízben a Magyar Úszás Napját – a Jövő Bajnokaival együtt – a nagyközönség számára kijelölt 1000 méteres pályán, ahol a szervezők mindenkit szeretettel várnak egy igazi élmény úszásra, ahol garantáltan mindenki egy hullámhosszra kerül! (nevezési díj: 1000 Ft)
  • 16:00 kezdetét veszi a magyar Nyíltvízi Úszók Országos Bajnoksága serdülő kategóriában (U16-U17-es korosztály)!

Rajtlisták elérhetők:

FINA Nyíltvizi Világkupa férfi 10 km (és egyben a felnőtt országos bajnokság)

FINA Nyíltvízi Világkupa női 10 km (és egyben a felnőtt országos bajnokság)

Korosztályos Országos Bajnokság férfi 7,5 km

Korosztályos Országos Bajnokság női 7,5 km

Korosztályos Országos Bajnokság férfi 5 km

Korosztályos Országos Bajnokság női  5 km

 

Mivel a Magyar Úszás Napja országos kezdeményezés, így számos városban ünneplik a június 16-át, ezért érdemes ekkor kilátogatni a helyi uszodákba és strandokra, hiszen ezen a napon sok helyen kedvezményesen vagy ingyen tudunk csobbanni.

Ide kattintva megtekinthető azoknak a városoknak a listája, akik csatlakoztak a Magyar Úszás Napjához és különböző kedvező ajánlatokkal várják az úszás szerelmeseit.

További részletek:

http://magyaruszasnapja.hu/

 

 

Hasonló bejegyzések