Visszatért a Duna Arénába a múlt héten véget ért Európa-bajnokság négy magyar bajnoka – kora délelőtt még a medencében volt Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Milák Kristóf és Szabó Szebasztián, aztán viszont az emeleti VIP-helyiségben gyűltek össze, hogy találkozzanak Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások Miniszterével.

A sportot felügyelő minisztérium vezetője Wladár Sándor MÚSZ-elnök és Sós Csaba szövetségi kapitány társaságában találkozott az aranyérmesekkel, illetve a megbeszélésen ott volt a szervező-bizottság két operatív irányítója, Szántó Dávid és Török Enikő, valamint a MÚSZ sajtófőnöke, Csurka Gergely.

Wladár Sándor rövid felvezetőjében először is megköszönte a miniszternek, hogy az EMMI kiemelten támogatta az Eb megrendezését, amely minden szempontból óriási sikernek bizonyult – az európai úszócsalád tagjai egyaránt elismeréssel szóltak arról, hogy a kiváló szervezés és a szükséges egészségügyi szigor miatt gyakorlatilag teljesen sikerült a buborékon kívül tartani a koronavírust.

Kásler Miklós megköszönte a négy világklasszisnak a kiemelkedő teljesítményt, kiemelte, hogy a magyar úszósport gyakorlatilag folyamatosan magas színvonalon teljesít, nem csupán az elmúlt években, de az első olimpiai játékok óta. A miniszter a buboréklétről érdeklődött, aranyérmeseink szerint „ki lehetett bírni”, bár a bezártságot nem igazán lehet megszokni.

Ennek kapcsán szó esett a tokiói olimpiáról, az ott várható rendszeres tesztelésekről, illetve arról, hogy mivel az olimpikonokat soron kívül beoltották a zavartalan felkészülés érdekében – így a négy Eb-győztest is –, egyikük sem tart attól, hogy problémája lehet a fertőzéssel. Hosszú Katinka ugyanakkor megjegyezte, az állandó és tömeges tesztelés miatt az esetleges hibás teszteredményektől tartanak csupán, hogy mondjuk egy verseny reggelén érkezik egy fals pozitív eredmény, és emiatt valakinek adott esetben ki kell hagynia a legfontosabb versenyszámát… Ugyanakkor a csapat melletti állandó orvosi felügyelet remélhetőleg meggátolja, hogy akár egyetlen ilyen eset is előforduljon.

A négy bajnok azzal búcsúzott a minisztertől, hogy hamarosan edzőtáborba vonulnak, ahol újabb kőkemény hetek várnak rájuk – leginkább annak érdekében, hogy az olimpia után is lehessen érmes képeket készíteni velük.

Hasonló bejegyzések