Verrasztó Dávid aranyérmével folytatódott a Sette Colli nemzetközi úszóviadal Rómában – 400 vegyesen győzött nagy fölénnyel. Kenderesi Tamás másodikként zárt 200 pillangón, míg Kapás Boglárka 400 vegyesen lett harmadik, majd 800 gyorson ezüstérmet szerzett.

Akárcsak tavaly, ismét fölényes győzelmet aratott 400 vegyesen Verrasztó Dávid – 4:11.98-as ideje ugyan bőven elmarad egyéni legjobbjától, illetve attól is, amennyivel tavaly még önmagát is meglepve győzött ugyanitt (4:07.47), ettől függetlenül érezhetően magára talált a barcelonai 4:15 után.

„Hogy mennyivel ment most rosszabbul tavalyhoz képest? Azzal a hét kilóval, ami rajtam van – mondta szokás szerint teljes őszinteséggel Dávid a döntőt követően. – Kövér disznó vagyok az úszás szempontjából, de még van öt hét, igyekszem tovább faragni a súlyomból anélkül, hogy erőt vesztenék. Ahhoz képest egyébként jó úszás volt ez, bár nyilván még jobb lett volna 4:10-et menni, de sajnos nem volt igazán verseny, tavaly Szetóval óriási csatánk volt, most féltáv után nem igazán tudtak velem jönni, ez is hiányzott. Mindegy, fontos, hogy a barcelonaihoz viszonyítva ez már jobban fest, mert az tényleg méltatlan volt.”

Ugyanebben a fináléban Gyurta Gergely a 7. helyen zárt (4:21.05), igaz, neki aztán még volt egy 800 gyorsa is, ahol ötödik lett. „Ennél azért jobb időket vártam magamtól, Canet-ban már ment a 4:17, most azért ez nem volt az igazi. Persze, öt héttel az Európa-bajnokság előtt még nem is mehet úgy, de azért egyértelműen több kell majd. A hangsúly a négyvegyesen lesz Glasgow-ban, és nyilván látjuk, hogy miben kell még javulni, mit kell még elvégezni az öt hét alatt. Picit hiányoznak azok az edzések, amiket a nyíltvíz miatt csináltam tavaly, de most elengedtem, mert az Eb-n rettenetesen hideg lesz a víz – a vébén a négyvegyesen egyébként is ráment a nyíltvízi szereplésemre.”

Ugyanezt a duplát csinálta meg Kapás Boglárka, ő viszont bronzérmet szerzett négyvegyesen (4:39.81), mielőtt rákanyarodott volna a fő számára. „Örülök ennek, méltóképpen szerettem volna elbúcsúzni a számtól, mert az Európa-bajnokságon már nem fog menni a nyolcszázzal egy napon” – mondta Bogi, aki aztán 800-on másodikként végzett. Nyolcszázon ismét az olasz Quadarella volt a jobb, ráadásul ő csak ezt a számot úszta – de olimpiai bronzérmesünk nem volt elégedetlen. „Kicsit remegett a lábam azok után, hogy a négyvegyes után felálltam a nyolcszázra, de úgy gondolom, sokat fejlődtem azzal, hogy most ezt a két számot így leúsztam.”

Kenderesi Tamás másodikként érte el a falat a brazil Luiz Melo mögött, ideje nem volt különlegesen jó (1:56.72), és olimpiai bronzérmesünk sem volt túlzottan vidám. „Ez nem az én évem, valahogy azt érzem. Valahogy nem áll össze semmi sem úgy, ahogy szeretném, az edzések, meg más sem. Tudom, ez az én számból furcsán hangzik, korábban nem így beszéltem, de most ez van bennem. Az olimpia már messze van, jelenleg küzdök mindennel. Még lesz egy edzőtábor, azt becsületesen végigcsinálom, aztán meglátjuk, mire lesz elég az Európa-bajnokságon.”

Másik pillangózó döntősünk, Szilágyi Liliána ötödik lett százon (58.91), de mint mondta, nem igazán készültek rá erre a versenyre. „És persze a kétszáz az, ami igazán számít – a két szám teljesen másféle edzést igényel, és most a másik szám van a fókuszban. Ettől függetlenül elégedett vagyok, nagyjából ilyen időket jövök százon egész szezonban, szóval jó úton vagyunk, az a lényeg.”

Hasonló bejegyzések