A délelőtti produkció az ötödik nap is közelít a tökéleteshez – egy plusz egy kivétellel ismét az összes indulónk továbbjutott a délutáni középdöntőkbe, ráadásul minőségi produkciókkal.

 

Hogy Milák Kristóf elsőként vitorlázott tovább 200 pillangón, szinte magától értetődő – közben olyan tempót ment, hogy a rátapadó olasz Giacomo Carini kiejtette az olimpián és vb-n vitézkedő nagy talján riválist, Federico Burdissót… –, ám hogy Márton Ricsi élete legjobbját mente reggel, és így harmadik idővel jutott tovább: na az már parádés (és egymás mellett úsznak a második elődöntőben a 4-5-ös pályán, akárcsak edzésen a Duna Arénában). Verrasztó Dávidnak is jár az elismerés: 9. idővel továbbjutott volna, ha a másik két magyar nem végez előtte.

 

A hölgyek is kitettek magukért: Hosszú Katinka a 3. legjobb időt úszta 200 vegyesen, Sebestyén Dalma pedig a tizediket. Szintén 10. idővel kvalifikálta magát Senánszky Petra 50 gyorson, míg a júliusi junior Eb legeredményesebb versenyzője, Molnár Dóra 13-ikként 100 háton (itt van az egyetlen búcsúzónk: Szabó-Feltóthy Eszter 26.).

 

Végül a mixed gyorsváltó is „biztos kézzel” foglalta le a helyét az esti döntőben: Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Ábrahám Minna és Gyurinovics Fanni 4. idővel kvalifikált – Fanni bónuszként megoldotta, hogy maga mögött tudta tartani a sprinterkirálynőt, Sarah Sjöströmöt az utolsó hosszon!

 

Azaz este a váltóért is lehet izgulni, no meg persze Mihályvári Farkas Vikiért, aki éremért megy 1500 gyorson – és persze a középdöntőzőktől is remélhetünk szép dolgokat.

Hasonló bejegyzések