Az elsőrangúan sikerült FINA Világbajnokságot követően a Hold utcában jártak a Magyar Úszó Szövetség operatív vezetői, Wladár Sándor elnök, Török Enikő sportszakmai csoportvezető és Szántó Dávid nemzetközi igazgató. A sportállamtitkárság két új irányítójával, Schmidt Ádámmal és helyettesével, Schmidt Gáborral szokás szerint kiváló hangulatban zajlott az egyeztetés – természetesen elsősorban a FINA vb tanulságairól, de más, a sportág szempontjából fontos téma is szóba került.

Az államtitkár és helyettese a találkozó alkalmával elismeréseket adott át a vb szervezésében is főszerepet játszó MÚSZ-vezetőknek.

„Schmidt Ádámmal már jóval korábban egészen kiváló volt a kapcsolatunk, mint hogy kinevezték erre a kiemelten fontos pozícióra” mondta a megbeszélést követően Wladár Sándor. – Úgy gondolom, személyében egy, a magyar sport és azon belül az úszósport iránt elkötelezett, kiváló szakember ül az államtitkári székben, akinek a helyettese, Schmidt Gábor úr az egyik legtapasztaltabb vezető a magyar sportéletben. A magyar úszósportot egyébként is nagy megbecsülés övezi a kormányzat szintjén, azaz hosszútávon sokat profitál a sportágunk a kiváló kapcsolatokból.”

Hasonló bejegyzések