Rasovszky Kristóf lendületben maradt a történelmi sikereket hozó glasgow-i Európa-bajnokság után, ezúttal a nyíltvízi Európa-kupa sorozat ötödik állomásán, Koppenhágában győzött.

Nem pihent túl sokat az idén Európa elsőszámú nyíltvízi úszójává avanzsált Rasovszky Kristóf: két héttel azután, hogy két arany- és egy ezüstéremmel távozott az Európa-bajnokság helyszínéről, Loch Lomondból, a nyíltvízi Európa-kupa ötödik állomásán is rajthoz állt. Tavaly ezt az egy viadalt hagyta ki (a másik  négy állomáson győzött), azaz életében először indult a kontinens tán legkülönlegesebb viadalán, hiszen ezt a Koppenhága belvárosát átszelő hajózási csatornákban rendezik.

Nos, Kristóf meghódította az új helyszínt is, és nagy csatában – egy másodperccel előzve meg az orosz Roman Kozsevnyikovot, kettővel a naviai győztes olasz Pasquale Sanzullót – megnyerte a 6km-es versenyt, azaz az idei szériában Eilat és Barcelona után harmadszor is győzött (Gravelines-ban és Naviában nem indult) – azaz az Európa-kupában hetes győzelmi szériánál tart.

„Jó érzés volt újra versenyezni, és egyben érdekes is – mondta a versenyt követően Rasovszky Kristóf. – Különleges verseny a koppenhágai, nekem nagyon tetszett, hiszen nem kell bójákat figyelni, csak úszni a két fal között, a hidak alatt. Egyszer volt csak kicsit szűkösebb a tér, amikor öten-hatan mentünk egymás mellett, és pont egy építkezéshez értünk, ahol nagyon lekeskenyedett a pálya, de ezt leszámítva én tényleg nagyon élveztem. A hat kilométer miatt elég gyors verseny volt, túl sokat nem lehetett gondolkodni közben, csak menni. Az óriási volt, hogy az emberek végig álltak a pálya mentén a parton, felettünk a hidakon, és buzdítottak minket. Végül az utolsó négyszáz méteren dőlt el a sorrend, jól sikerült a hajrá, de most egy kicsit fáradtnak érzem magam…”

 

A másik magyar induló, az ifjú Galyassy Szilárd a 11. helyen ért célba. A hölgyek versenyét az olasz Alisa Tettamanzi nyerte meg.

 

Európa-kupa, Koppenhága (6km)

Férfiak

  1. Rasovszky Kristóf 1:07:43
  2. Roman Kozsevnyikov (orosz) 1:07:44
  3. Pasquale Sanzullo (olasz) 1:07:45

  1. Galyassy Szilárd 1:08.38

 

Nők

  1. Alisa Tettamanzi (olasz) 1:11:52
  2. Ellen Olsson (svéd) 1:13:07
  3. Maria Babkina (orosz) 1:13:10

 

 

Hasonló bejegyzések