Rasovszky Kristóf a 10km után a zárónapi 5km-es viadalt is megnyerte a szegedi medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. A hölgyeknél a szegediek remekeltek: a felnőtt bajnoki cím Vas Lucáé, a legjobb idő az ifik aranyát megnyerő Fábián Bettináé lett.

Rasovszky Kristóf, bár saját bevallása szerint még csak „háromnegyed-gázon” nyomja az edzéseket az ezüstérmet hozó tokiói szereplés óta, így is simán nyerte a hosszútávúszó ob két, felnőtteknek (is) rendezett távját, a 10, majd az 5 km-t. A hétvégén „bakancslistás” kiruccanást teljesítő hátúszó, Telegdy Ádám a pénteki bronz után most ezüstérmet szerzett – igaz, az ifiknél legjobb Gálicz László azért jobb időt teljesített nála.

A hölgyeknél a hazai pályán szereplő kiválóságok remekeltek: a felnőttek első helyét Vas Luca szerezte meg Olasz Anna előtt, ugyanakkor az ifiknél diadalmaskodó Fábián Bettina mindkettejüknél gyorsabban tette meg a távot.

A nyíltvízi úszók legjobbjai még az idén egy vagy két Világkupa-futamon úszhatnak: ha a járványhelyzet engedi, december 8-án az izraeli Eilaton, míg 15-16-án a rövidpályás úszó vb-t megelőzően Abu-Dhabiban rendezik meg az évad utolsó állomásait.

 

Magyar bajnokok

5km

Férfiak

Felnőttek: Rasovszky Kristóf (Balatoni ÚE) 53:09.89

U17: Gálicz László (FTC) 53:16.49

U15: Kovács-Seres Hunor (DKSE Dunaújváros) 54:05.89 – új évjáratos csúcs

 

Nők

Felnőttek: Vas Luca (Szegedi ÚE) 57:53.35

U17: Fábián Bettina (Szegedi ÚE) 57:29.60

U15: Pádár Nikolett (Szegedi ÚE) 59:41.71

Hasonló bejegyzések