Az idei szezon a Medencés Hosszútávúszó Országos Bajnoksággal indul, amelyen valamennyi nyíltvízi válogatottunk részt vesz, valamint a Virth-csapat tagjai is (többek között Márton Richárd, Kapás Bogi) vízbe ugranak.

 

10, 7.5, 5, 3 és 1.5 kilométer – ez vár a hétvégén a IX. Medencés Országos Bajnokság indulóira. Tavaly a 10km parázs csatát és meglepetéseket tartogatott, hiszen a kiváló formában versenyző Betlehem Dávid megdöntötte a nem hivatalos országos csúcsot 10 ezer méteren – akkor még ezt utolsó éves juniorként teljesítette. Tavaly a felnőttek között Rasovszky Kirstóf nyert, így idén nagy csatára számíthatunk a felnőtt bajnoki címért a két csapattárs – Rasovszky és Betlehem között. A 10 km-re nevezett még Kalmár Ákos, a Gálicz testvérek és megannyi merész junior.

Tavaly Mihályvári-Farkas Viktória nyerte a 10km-t, idén viszont nem indul a leghosszabb távon, sőt, mindösszesen 6 hölgy vállalta be a tízezer métert. A maratoni távra csak Olasz Anna, Balogh Vivi, Fábián Betti, Szimcsák Mira, Flück Nóra és Csulák Lia nevezett.

A maratoni 10 kilométeren túl még 7500, 5000 és háromezer méteren mérkőznek meg a legjobb hosszútávúszó utánpótlás versenyzők. Továbbá az utolsó nap az 1500 gyorsot rendezik meg, ahol nem csak nyíltvízi specialistáink, hanem medencés sztárok is vízbe ugranak. A teljes Virth-csapat tiszteletét teszi a veszprémi uszodában, hiszen Kapás Bogi, Márton Richárd és Zombori Gábor nevét is felfedezhetjük a nevezők között, továbbá ott lesz Telegdy Ádám, és Mihályvári-Farkas Viktória is. A medencés juniorok közül Pádár Niki és Molnár Dóra is nekiveselkedik az ezerötszáz gyorsnak.

 

A IX. Medencés Hosszútávúszó Országos Bajnokság programja

(Veszprém, Veszprém Sportuszoda):

Péntek 15:00: férfi és női 10 000 méter

Szombat 10:00: férfi és női 7500m, 5000m, 3000m

Vasárnap 10:00: férfi és női 1500m

 

Hasonló bejegyzések