Milák Kristóf újabb két távon, 200 gyorson és 50 pillangón volt a leggyorsabb magyar a délelőtti előfutamokban a 126. Szerencsejáték Zrt. Országos Bajnokság harmadik napján. Mihályvári-Farkas Viktória pedig kifejezetten biztató idővel jelezte, meglehet az olimpiai szint 400 vegyesen az délutáni döntőben.

 

A harmadik nap nyitányán afféle ritka együttállásként egymás mellett úszott a tokiói játékok két magyar érmese, a két „Top-Kristóf”, Milák és Rasovszky a 200 gyors egyik előfutamában. A „végelszámolásnál” ugyanakkor a döntős lista két végére kerültek: Milák úszta a legjobb időt (a magyarok között), míg a nyíltvízi menő nyolcadikként, ha négy századdal is, de befért a fináléba. Igaz, Milák Kristóf kivételesen az 5-ös pályán tempózik majd, mivel az abszolút legjobb időt az osztrák Alexander Trampitsch érte el (ha csupán 0.07-tel is volt gyorsabb). Hogy azért ebből ne legyen hagyomány, arról Milák Kristóf fél órán belül gondoskodott ismét, és 50 pillangón visszatért a 4-es pályára, miután igen jó idővel (23.54) abszolválta az előfutamot.

 

A hölgyeknél Pádár Nikolett már reggel több mint két másodperccel jött gyorsabban mindenki másnál 200-on, míg Komoróczy Lora Fanni 50 pillén érkezett egyedüliként 27-en belül a falhoz.

 

Kétszáz mellen Török Dominik volt a legjobb magyar, bár négyen mentek 2:20-akat három tizeden belül, azaz izgalmas fináléra van kilátás (még ha nyerni minden bizonnyal a reggel is 2:14-et húzó osztrák Rothbauer fog). A hölgyeknél Békési Eszter reggeli úszása és másodpercnyi fölénye viszont egyértelműbbé tette az esélyeket a délutáni döntőt illetően.

 

A csütörtöki program slágerének – persze a finálék során – a 400 vegyes ígérkezik: nos, délelőtt csupán helyfoglalás zajlott, bár a férfiaknál például a Sárkány Zalán-Zombori Gábor-Verrasztó Dávid trió látványosabban megrántotta a távot s jött 4:21-et, míg a vb-döntős Holló Balázs csupán 4:27-ig „fárasztotta” magát (ezzel negyedikként került be). A hölgyeknél Mihályvári-Farkas Viktória kifejezetten biztató, 4:41-es idővel – csupán három és fél másodpercre az olimpiai szinttől – lett az előfutamok legjobbja, Jackl Vivien is szépen úszott, mögöttük pedig Hosszú Katinka lett a harmadik; lábjegyzetként annyit, hogy Katinka annyi idős, mint az őt megelőző két ifjú rivális életköre összeadva…

 

A gyorsváltóknál szintén a helyezkedés zajlott csupán (senki sem volt hajlandó nemhogy 50-en, de 51-en belül úszni), az olaszok négyese – amely a leggyorsabban tudta le a négyszer száz métert – jó kihívás lesz a nagy esélyes BVSC-nek, míg a hölgyeknél a Budafóka kvartettje indul a négyesen, bár nyilván a győriek délutáni „izmosítása” átalakítja majd az erőviszonyokat.

 

Kezdés, mint mindig, 17 órakor!

 

Az összes eredmény ide kattintva érhető el.

Hasonló bejegyzések