Vasárnap este a Hajós Alfréd Sportuszodában tartották a budapesti vizes világbajnokság záróünnepségét, ahol Husszein el-Musszalam, a Fina elnöke és Wladár Sándor, mint a VB Szervező Bizottságának elnöke is beszédet mondott.
„Ide értünk az út végére, amelyről korábban senki sem gondolta, hogy ennyi idő bejárható. Azt hiszem a szervező csapatunk megcselekedte azt, amit vállaltunk – és amit az esemény szlogenje is sugall – történelmet írtunk. Mindezt hatalmas hittel és elszántsággal tettük, azért, hogy június 17-től egészen július 3-ig, 192 ország több ezer sportolójának teremtsük meg a lehetőséget, hogy történelmet írjanak. És ők éltek is a lehetőséggel.” – értékelt Wladár Sándor, és természetesen kifejezte köszönetét és háláját minden közreműködőnek, önkéntesnek, és nem utolsó sorban a fantasztikus szurkolóknak!
Így az est végén nem maradt más hátra, mint hogy az érmet szerző sportolóink, Milák Kristóffal az élen átadják a következő vb helyszín Fukuoka képviselőjének a Fina zászlót, hiszen 2023 nyarán Japán ad majd otthont a Fina Világbajnokságnak.
Köszönjük sportolóinkak és a teljes szakmai stábnak az összes feledhetetlen pillanatot és szurkolóinknak a támogatást!

Hasonló bejegyzések