Egy újabb úszónk iratkozott fel a mai nap az ifjúsági olimpiai bajnokok listájára – ezúttal Késely Ajna volt az, akinek eljátszották a magyar Himnuszt a Buenos Aires-i uszodában! Milák Kristóf hatalmas harcot vívott 100 pillangón, de ezúttal be kellett érni az ezüsttel, hiszen az orosz Andrei Minakov a végén el tudott menni tőle és megszerezte a győzelmet.

A mai éremgyűjtögetést Késely Ajna kezdte, aki most revansot vett az argentin Delfina Pignatiello-n, aki tavaly, az indianapolisi junior Vb-n elorozta előle 800 gyorson az aranyat, most a Kőbánya SC versenyzője volt a gyorsabb, méghozzá nem kevéssel! Ajna, és a hazai közönség előtt versenyző argentin lány az első 400 méterig szinte azonos időket úsztak, de aztán a Kőbánya SC versenyzője magasabb fokozatra kapcsolt és sima győzelmet aratott (8:27.60), közel 5 másodperces előnnyel csapott célba, így nem volt veszélyben a győzelme!

Milák Kristóf arany szériája ugyan megszakadt, de szinte végig fej-fej melletti versenyben volt az orosz Andrei Minakov-val 100 pillangón, aki most egy picivel gyorsabbnak bizonyult, így Kristóf másodikként érintette meg a falat (51.50), viszont az érdiek klasszisának így is elképesztő sorozata van itt Buenos Airesben, hiszen az elmúlt 3 napban mindegyik döntőben érmet szerzett és dobogóra állhatott – immáron háromszor! Az eredményhirdetésen pedig rögtön két olimpiai bajnok, Schmitt Pál és Chad Le Clos is gratulált a 100 pille dobogósainak!

200 háton Ilyés Laura a 6. leggyorsabb volt a döntőben, 2:13.05-tel szoros befutóban nyúlta le végül a hetedik helyezett spanyol vetélytársát.

Zombori Gábor pedig 26.10-es idővel bejutott a holnapi 50 hát fináléjába, ami azért igen figyelemreméltó eredmény, mert a Budafóka SE úszója a legfiatalabb a maga 16 évével a legjobb 8 között.

Holnap jön a folytatás!

Hasonló bejegyzések