Az elmúlt évekhez képest jóval izgalmasabb véghajrában, de sikerült ismét aranyérmet nyernie a női 4×200-as gyorsváltónak a junior Európa-bajnokságon. A 200 egyéni aranyérmese, Ábrahám Minna káprázatos hajrával ért be elsőnek, miközben a parton Szabó Lilla, Molnár Dóra és Jackl Vivien pacsizott nagy örömködések közepette.

Amióta összeállt az Ábrahám-Molnár-Pádár „belsőhármas”, ezt a számot nagyjából izgalommentesen hoztuk a legutóbbi két eseményen, Otopeniben és Belgrádban, (4-8 másodperces, hatalmas előnnyel), de 2021-ben, Rómában sem volt kérdés, hogy a magyar lányok mindenkinél jobbak.

Hanem Pádár Niki sajnálatos kiesése izgalmassá tette a mostani döntőt, elvégre az tudható volt, hogy az ő 1:57-es vagy még sebesebb hajrája garantálja az aranyérmet Minna és Dóri társaságában, akik fikszen 2 percen belül jönnek. Nélküle viszont tudni lehetett, hogy a táv második felében, de különösen Ábrahámnak a végén nagyon kell majd „dolgoznia”, ha hasonló eredményt szeretnénk látni, mint az elmúlt három esztendőben.

Nos, a forgatókönyvben maradt izgalom bőven, de végül minden a terv szerint alakult: bár az ifjú Szabó Lilla hatodik helyen adta át a stafétát 200 után, Molnár Dória hamar „felrántotta” a csapatot a 4. helyre. A hosszabb távokra specializálódott Jackl Vivien persze odatette magát, olyannyira, hogy az általában a harmadik helyen „rejtegetett”, szintén kevésbé 200-as specialista riválisok között a második helyre tört előre. Ekkor már csak az olaszokkal meccseltünk, s náluk hiába úszott a nevében igencsak tekintélyt parancsoló Domina, Minna fokozatosan dolgozta le a hátrányát, az utolsó százra már együtt fordult a taljánnal, 750-nél pedig már hat tizeddel járt előtte, és ezt az előnyt meg is tartotta a végéig, parádés 1:57.05-ös részidővel rendezve le minden nyitott kérdést.

A harmadik napon csak ebben a döntőben voltunk érdekeltek, ám így is tartjuk az egy-arany-per-nap átlagot. A pénteki finálékba 200 háton sikerült benyomakodnia Molnár Dórinak (5. idővel) és Kováts Alexnek (4.) – 100 pillangón ugyanez nem sikerült a 200-on érmes Antal Dávidnak (11.) és Bagi Zoltánnak (13.).

Részletes eredmények:

https://vilnius2024.microplustimingservices.com/#/sports-schedule/SWM/*

Hasonló bejegyzések