Csendesebb lett a negyedik nap a vilniusi junior Eb-n: Molnár Dóra szállított egy bronzérmet 200 háton, míg Kováts Alex ugyanezen a távon centikre volt a dobogótól.

Sajnos, a belgrádi Eb-n 200 háton ezüstérmet nyerő Molnár Dóra, mondjuk úgy, egészségügyileg nem százszázalékos állapotban érkezett Vilniusba, és ez most már nyomot hagy az úszásán. Ráadásul a program sem volt vele: ilyenkor nyilván előnyösebb lenne, ha a döntős számában állhatna rajthoz először, neki azonban előbb a száz gyors elődöntőjében volt jelenése. Sikerrel abszolválta, ám aztán a 200 hát fináléjában a szokottnál tompábban tempózott – belgrádi idejével (2:09.02) utcahosszal győzött volna, most azonban hiába haladt az élen féltávnál, épp a döntő fázisban fogyott el kicsit s lett végül harmadik 2:11.56-tal (a spanyol győztes 2:10.78-cal nyert).

Szintén kétszáz háton indult csatába az érmekért Kováts Alex, és a végén 26 század választotta el a dobogótól – az utolsó hosszra még harmadikként fordult, de román riválisa jobban hajrázott.

Mixed 4×100-as vegyesváltónk féltávig haladt biztatóan, Kovács Botond és Eszes János jóvoltából, ám mellen menthetetlenül fordult a kocka, Komoróczy Lorára hárult jobb híján ez az száz méter, és Rékasi Eszter sem tudott sokat menteni a helyzeten, így maradt a nyolcadik hely.

Az elődöntőkben születtek reményteli eredmények: Ábrahám Minna harmadik, Molnár Dóra hatodik idővel jutott a fináléba 100 gyorson; Abonyi-Tóth Glenda energiaspórolósan, hetedikként kvalifikált 200 pillangón, ugyanitt Miszlai Mira 11. lett. Rajtuk kívül a délelőtti 800-on simán továbbjutó Jackl Viviennek szurkolhatunk még biztosan a szombati finálékban.

Részletes eredmények:

https://vilnius2024.microplustimingservices.com/#/sports-schedule/SWM/*

Hasonló bejegyzések