Jövő Bajnokai Program – Szakmai terv

2024

Fontosnak tartjuk a Jövő Bajnokai Program átláthatóságát, ezért a 2024-ra célzott terveinket, a program helyzetét, a bekerülési feltételeket, illetve a juttatásokat előre meghatároztuk és az alábbi linken lehet letölteni:

JB Szakmai Terv 2024

Konyári Adrienn Táplálkozási kisokos fiatal sportolóknak c. értekezése itt érhető el:

TÁPLÁLKOZÁSI KISOKOS FIATAL SPORTOLÓKNAK – Konyári Adrienn

Technikai és úszóedzések

Technikai és úszóedzések: edzőknek és versenyzőknek a mindenkori Edző Bizottság tagjaitól, 2024-ben:

Selmeczi Attila, Dr. Sós Csaba, Krajnyák György, Gellért Gábor, Güttler Károly, Nagy Péter, Plagányi Zsolt, Virth Balázs, Dr.  Verrasztó Zoltán, Szokolai László, Tari Imre, Petrov Árpád, Petrov Iván, Kutasi Gergely

Szárazföldi edzések

Szárazföldi tréning edzőknek, versenyzőknek:

Dr. Egressy János, Kovácshegyi Ferenc, Dr. Rácz Levente, Ács Gergely (Win Team)

Gyógytorna, prevenció, úszók bemelegítése

Gyógytorna, prevenció, úszók bemelegítése edzőknek, versenyzőknek:

Szabó György, Tóth Ildikó

Mellúszó foglalkozás

Mellúszó foglalkozás edzőknek és versenyzőknek:

Nagy József, mesteredző irányítása alatt zajlik a program, aki maga is mellúszó volt. 25 évesen dolgozta ki a hullámzó mellúszás technikáját 32 évesen lett Mesteredző. Tanítványai 9 szer döntötték meg a világrekordot, nyertek olimpiai arany és VB arany, ezüst és bronzérmeket. Ö az egyetlen úszóedző a világon, akinek tanítványai ugyan azon úszásnem ugyan azon versenyszámában női és férfi világcsúcstartója is voltak. 2014-ben bekerült a Fort Lauderdale-i Nemzetközi Úszó Hírességek csarnokába.

Videó labor - rajt, forduló foglalkozások (Duna Aréna)

Videó Labor – rajt, forduló foglalkozások edzőknek és versenyzőknek:

Horváth Péter és Zámbó Balázs vezetésével a Duna Arénában.

Terheléses laktat merés pulzussal, vizes foglalkozás keretein belül

Terheléses laktat merés pulzussal, vizes foglalkozás keretein belül – versenyzőknek:

Dr. Kovács Péter (sportkorház) – a felső két korosztály számára

Sporttáplálkozás alapjai

Sporttáplálkozás alapjai szülőknek, edzőknek:

Prof. Dr. Martos Éva és Konyári Adrienn

Az élsportoló gyermek esetében az egyik legfontosabb dolog a helyes táplálkozás, ami oly sok mindent meghatároz. Ehhez Konyári Adrienn nyújt egy kis segítséget:

TÁPLÁLKOZÁSI KISOKOS FIATAL SPORTOLÓKNAK – Konyári Adrienn

Sportpszichológiai eljárások interaktív elsajátítása

Sportpszichológiai eljárások interaktív elsajátítása edzőknek és versenyzőknek:

Szemes Ágnes (autogén tréning, relaxáció, imagináció, fokuszálás,célállítás)

Hazai viszonylatban még gyerekcipőben jár a sportpszichológia, de megkerülhetetlen az élsportban, így különösen fontos már az utánpótláskorú versenyzőknél is a mihamarabbi alkalmazása.
Versenyzőknél segítséget nyújthat a következő problémákban:

ha a versenyteljesítmény elmarad az edzéseken nyújtottaktól, a motiváció fenntartásában, ha kommunikációs problémák adódnak, a teljesítmény és az elért eredmény közötti eltérés esetén a kudarc feldolgozásában, saját képességek megismerésében és annak értékelésében.

Nyerő hármas - sportoló, edző, szülő

A Nyerő hármas szülőknek és edzőknek:

dr. Kalamár Hajnalka-Kabarcz Zoltán
dr.Kalamár Hajnalka, szakpszichológus, sport konzulens, Kabarcz Zoltán mentáltréner sok éve dolgoznak a sportban. Hajnalka 15 éve van jelen az edzőképzésben, jelenleg többek között az OSEI munkatársa.

Gyakran hívják őket segítségül egyesületek, klubok , mivel interaktív előadásaik nagyszerű lehetőségek az együtt gondolkodásra, segítik az edzők és a szülők munkáját, a sportolókra gyakorolt hatást összehangolni és a kényes helyzeteket megoldani. Az edzőknek segítséget nyújtanak abban, hogy miként lehet hatékonyan dolgozni a szülőkkel, az interaktív műhelymunkáik praktikus, azonnal hasznosítható segítséget nyújtanak pl. a sportoló gyerekek személyiség típusának a felismeréséhez, a személyiségtípusnak megfelelő kommunikációhoz, a sikerkereső, vagy kudarckerülő kommunikáció témában, vagy a konfliktus kezelés lehetőségeinek a megismeréséhez.

Motivációs előadások

Motivációs előadások versenyzőktől, versenyzőknek:

Kovács Ágnes, és Risztov Éva, olimpiai bajnokok osztják meg tapasztalataikat, valamint hasznos tippeket és tanácsokat adnak a motiváció megtartásáról, a hullámvölgyek leküzdéséről és a sikerek-kudarcok feldolgozásáról.

Komplex edzés verseny program

Az Úszás összetett / Edző verseny ( Complex Swimming / Training Competition) versenyzőknek:

Gyürky Gábor

Az Úszás összetett / Edző verseny, egy merőben új és innovatív megközelítése a versenyzésnek, olyan verseny, ahol a csapatok adott idő alatt, versenyszámokat teljesítenek, melyek után vagy pontokat gyűjtenek, vagy a teljesített méterszám összege adja az eredményt.

További előadók és témakörök, a régió éves szakmai alap követelményeinek teljesülése után, a MÚSZ engedélyével hívhatók meg.