Aktívan telt a hétvége a Jövő Bajnokainak, hiszen szombaton a Pest megyei és Budapest 2 régiók versenyzőinek Harmat Ákos tartott SMR hengeres bemutatót, Reisz Dániel pedig a funkcionális edzés alapjaival ismertette meg a fiatalokat a budaörsi sportcsarnokban. Miközben a lelátókról a – szülőkön és edzőkön kívül – a négyszeres olimpiai bajnok, Darnyi Tamás és a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Dr. Wladár Sándor is figyelemmel kísérték a tréninget.

A Magyar Úszó Szövetség edzői és régióvezetői által tavaly újragondolt Jövő Bajnokai program idén különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tehetségek felkutatásán és az utánpótlás biztosításán kívül, a szülőket és edzőket is bevonja a képzésbe, ezért 2018-ban színvonalas és hasznos szakmai programok várják őket, így a tréningek és prevenciós gyakorlatok mellett dietetikai, sportpszcihológiai tanácsadásra is sor kerül majd.

A megújult programnak az egyik idei állomása szombaton a budaörsi kiemelt találkozó volt, ahol a Pest megyei és a Budapest2 régiók Jövő Bajnokai hasznos gyakorlati útmutatót kaptak a bemelegítéshez és nyújtáshoz szükséges technikákról és a funkcionális edzés alapjairól. Az eseményen jelenlévő két régió vezetője is kiemelte ezek jelentőségét. Kovács László és Lakatos Roland szerint nemcsak azért fontosak az ilyen rendezvények, mert az itt szerzett tapasztalatokat be lehet majd építeni a mindennapos edzésprogramokba, hanem mert így akár a későbbi sérülések előfordulásának kockázata is csökkenthető a versenyzőknél. Ehhez segítségképpen minden ifjú tehetség egy-egy SMR hengert kapott ajándékba, hogy a szombaton elsajátítottakat otthon, az edzőteremben és az uszodában is kamatoztatni tudják majd.

Hasonló bejegyzések