Egyéni, országos és világcsúcsok hétvégéje volt a Duna Arénában – azaz igazán parádésra sikeredett az úszók új szuperligája, az ISL itthoni debütálása, köszönhetően elsősorban hazai úszósztárjainknak, hiszen például Késely Ajna és Milák Kristóf is megjavították egyéni legjobbjukat, de Szabó Szebasztián révén 50 pillén új országos rekord is született, nem beszélve arról, hogy meglett az ISL történetének első világrekordja, mivel a 19 éves ausztrál Minna Atherton Hosszú Katinka 55.03 másodperces csúcsát megdöntve, 54.89-cel diadalmaskodott 100 háton. Még az ISL budapesti állomásának legértékesebb versenyzője (MVP) Hosszú Katinka lett 47 ponttal.

A szombati versenynapot követően a Kapás Boglárkával és Bernek Péterrel felálló London Roar várta az élről a rövidpályás viadal folytatását 251,5 ponttal, második a Los Angeles Current 212,5, harmadik a kilenc magyarral induló Iron 203,5-tel, negyedik a New York Breakers volt 142,5 ponttal.
Női 400 méter gyorson Késely Ajna és Kapás Boglárka lépett először rajtkőre a hazai úszók közül, előbbi egyéni csúcsát több mint két másodperccel megjavítva 4:01.27 perces idővel nyert, utóbbi harmadikként csapott célba. Ugyanebben a számban a férfiaknál Milák Kristóf is élete legjobbját úszta 3:39.37-tel.
A harmadik szakasz a 200 méter pillangóval rajtolt, a nőknél Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka is vízbe ugrott. Katinka valami elképesztő hajrát követően csapott célba elsőként, Jakabos negyedik, még Kapás az ötödik helyet szerezte meg. A férfiaknál Milák Kristóf 1:49.98-cal nyert, így ezen a számon is megjavította eddigi legjobbját.
50 méter pillangón Szabó Szebasztián győzött egyéni csúccsal (22.20) és egyben országos rekorddal, Milák Kristóf ugyanebben a számban a negyedik, Bohus Richárd 100 méter háton hatodik lett.
A viadal utolsó két számában az úgynevezett csillagszóró futamot rendezték meg: a nőknél – magyar versenyző nélkül – Ranomi Kromowidjojo nyert az Ironból. A férfiaknál Szabó Szebasztián az első körben kiesett, itt végül londoni győzelem született.
Ami a két nap mérlegét illeti, a London Roar nyerte a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomását, az Iron csapata pedig vasárnapra egy helyet előre lépve, végül a második helyen végzett.
Az ISL alapszakaszának még az Egyesült Államokban, illetve Londonban lesz egy állomása, a résztvevő nyolc csapat közül a két-két legjobb amerikai és európai együttes jut a Las Vegasban sorra kerülő decemberi döntőbe.

Hasonló bejegyzések