Teljes a számmisztika – az idei FINA Világkupa sorozat harmadik állomásának a harmadik napján, három különböző színű érmet szereztek a magyar úszók.
Verrasztó Dávid 400 vegyesen a száz százalékos mérlegének tovább mentéséért úszott – Kazanban és Dohában is aranyat szerzett. Ebben azonban két tényező is hátráltatta – a rövidpálya és az óriási formában lévő japán Daiya Seto, aki tegnap 200 vegyesen Világkupa csúcsot úszott. Dávid ennek ellenére mindent megtett, ám a japánt nem tudta megszorongatni (ismét Világkupa csúcsot úszott Seto) – közel hat másodperccel mögötte csapott be az ezüstöt érő helyre (4:03.14)
200 női háton érkezett a következő érem, ugyanis a tegnapi 100 hát dobogós eredményét sikerült lemásolni – Baker (1.), Seebohm (2.), Hosszú (3.) lett a vége. Katka 2:03, 76-ot úszott, ám nem ő volt az egyetlen magyar a számban, hiszen Burián Kata is vízbe ugrott, aki a hatodik helyen zárt 2:06,28-al.
Az első Világkupáján, 100 háton Németh Nándor a 7. helyen ért be, 52.83 lett a vége.
És ha már számmisztika, Hosszú Katinka a Világkupa sorozatban a 399. érmét gyűjtötte be 200 vegyesen – stílszerűen egy aranyat (2:05,06). Ennél jobban nem is időzíthetett volna, hiszen remélhetőleg Budapesten fogja megszerezni a 400. medálját. Ugyanitt Jakabos Zsu a hetedik helyen végzett (2:08.91).
Az eindhoveni Világkupát a 4×50 mixed vegyesváltó zárta Németh, Jakabos, Cseh, Verrasztó Evelyn felállásban, az ötödik helyet csípték meg.

Jövő hét csütörtökön Budapesten folytatódik a sorozat, a jó hangulat garantált, szurkoljuk ki Hosszú Katinka 400. Világkupa medálját!

Hasonló bejegyzések