A Fina Úszó Világkupa-sorozat kínai állomásának utolsó napjára is jutott még érem, azaz a Hosszú -Szabó-Jakabos trió ismét alkotott, és ez egész pontosan két aranyat, egy bronzot és egy ezüstöt hozott ma a konyhára.

Szabó Szebasztián 50 pillangón mindössze háromszázad másodperccel maradt el egyéni legjobbjától (amit nemrég, az idei világbajokságon úszott Kwangdzsuban), azaz a mezőnyből egyedüliként ment be 23 másodperc alá (22.93) megszerezve ezzel az első helyet. Mögötte két tizedes lemaradásban az amerikai Andrew jött be másodiknak.

Nem túlzás azt mondani, ha női 200 vegyes és Hosszú Katinka rajthoz áll, akkor rendre viszi is az aranyérmet – ez pedig most sem történt másképp. Katka magabiztos úszással senkitől nem zavartatva, majd 4 másodperces fölénnyel aratott újabb győzelmet. (2:09.41). A második helyen pedig Jakabos Zsuzsanna végzett (2:13.32), neki sem forgott veszélyben az ezüstérem, hiszen az ausztrál Seebohm, tőle négy másodpercre lemaradva csapott célba a harmadik helyen. 100 pillangón sem volt kérdés Zsunak a dobogó, mivel az első három több mint két másodperce leszakította magától a mezőnyt, Zsu végül a második helyért volt csatában a dán Ottesennel, ám 5 század másodperc híján végül harmadikként érte el a falat (58.39). Gratulálunk!

Szingapúrból jön a folytatás hamarosan.

Hasonló bejegyzések