A LEN Nyíltvízi Európa-kupa történetének legnagyobb mezőnye gyűlt össze Gravelines-ben, a sorozat második állomásán, amelyet a sportág jelenlegi No. 1 nemzetének számító francia bajnokság keretében rendeztek meg. Miközben a világbajnokságokon is rendszerint maximum 60-70 induló áll oda a rajthoz, Gravelines-ben 115 férfi és 92 női versenyző indult neki a 10 kilométeres távnak.

A hatalmas mezőnyben a magyar úszók becsülettel helytálltak, a lányoknak sikerült jobban a verseny, hiszen Novoszáth Melinda 19., Sömenek Onon Kata 20., míg Rohács Réka 25. lett. A két legjobb magyar 54 másodperccel a versenyt megnyerő amerikai világbajnok, Haley Anderson mögött ért célba. (Mivel a viadal Open kategóriájú, sok tengerentúli is indult, a nőknél az első három helyen két amerikai és egy brazil – valamennyien vb-aranyérmesek – végzett, az Európa-kupát az olasz Ariana Bridi nyerte hivatalosan.)

A férfiaknál Papp Márk 27. – a győztes német Florian Wellbrockhoz képest 1:44 perccel később ért be –, Székelyi Dániel 35., Drigán Zoltán pedig 38. lett.

A magyar indulók közül ezúttal hiányzott a széria összetett címvédője, Rasovszky Kristóf, aki tavaly az összes Európa-kupa viadalt megnyerte – ő a jövő heti setubali, majd a június 16-ai balatonfüredi Világkupára készül, akárcsak a hölgyek legjobbja, Olasz Anna.

Hasonló bejegyzések