A kettős életpályamodell kialakítását célozza az ösztöndíj, amelyet most a 2022/23-as tanév tavaszi félévére lehet kérvényezni, március 15-ig.

 

A pályázók köre:

A pályázati felhívás az Egyetem (beleértve a külhoni képzéseket is) azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak, illetve az Egyetem doktori iskoláiban tanulmányokat folytató állami ösztöndíjas doktoranduszainak szól, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett élsportolói sporttevékenységet végeznek, és ezzel nagymértékben hozzájárulnak a sportélet sikereihez, fejlődéséhez és az Egyetem jó hírnevének növeléséhez.

Az ösztöndíj egy tanulmányi – a 2023. tavaszi – félévre (5 hónapra) folyósított pénzbeli juttatás.

A maximális ösztöndíj keret: 20 millió forint/félév.

Az ösztöndíj mértéke:

A hallgatók négy kategóriában pályázhatnak, a pályázat évében vagy az azt megelőző naptári évben elért alábbi eredmények esetén:

1. kategória: az ösztöndíj javasolt összege 100.000 Ft/hó,
– olimpiai vagy paralimpiai csapatsportágban, felnőtt kategóriában a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában szereplő csapat állandó tagja, vagy
– egyéni olimpiai vagy paralimpiai sportágban, olimpiai vagy paralimpiai számban, felnőtt kategóriában, a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában 1-3. helyezést ért el, vagy
– olimpiai vagy paralimpiai sportágban, olimpiai vagy paralimpiai számban akár felnőtt, akár korosztályos nemzeti válogatott és/vagy világversenyeken (Olimpia, Európa-bajnokság, Világbajnokság, Universiade) képviselte Magyarországot.

2. kategória: az ösztöndíj javasolt összege 80.000 Ft/hó,
– nem olimpiai sportágban, vagy olimpiai és paralimpiai sportág nem olimpiai számában felnőtt kategóriában VB, EB 1-6. helyezést elért sportoló.

3. kategória: az ösztöndíj javasolt összege 60.000 Ft/hó,
– olimpiai vagy paralimpiai csapatsportág esetén, az adott sportágban a korosztálya szerinti kategóriában (pl. junior) a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában szereplő csapat tagja,
– egyéni olimpiai vagy paralimpiai sportágban, olimpiai vagy paralimpiai számban a korosztályának megfelelő kategóriában (pl. U23, junior, ifjúsági) a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában egyéni 1-3. helyezést ért el,
– olimpiai vagy paralimpiai sportágban, olimpiai vagy paralimpiai számban a korosztályának megfelelő kategóriában a nemzeti válogatott tagja és/vagy világversenyen (korosztályos Európa-bajnokság, Világbajnokság, EYOF) képviselte Magyarországot.

4. kategória: az ösztöndíj javasolt összege 40.000.-Ft/hó (erre a kategóriára csak a MATE – GEAC sportegyesület igazolt sportolói pályázhatnak)
– olimpiai csapatsportágban a nemzeti bajnokság alsóbb osztályaiban szereplő sportoló,
– olimpiai egyéni sportágban felnőtt vagy korosztályos I. vagy II. osztályú minősítésű, aranyjelvényes vagy ezüstjelvényes szintet elért vagy felnőtt, illetve korosztályos országos bajnokságon elindult és az első 10 helyen végzett sportoló.

A pályázat benyújtása:

A pályázat beadásának határideje: 2023. március 15.
A pályázat elbírálásának várható időpontja: 2023. március 31.

A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani, mellékletekkel együtt a következő email címre: sportosztondij@uni-mate.hu​​​​​​​

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A teljes pályázati leírásért kattintson ide!

Hasonló bejegyzések