Február első napján a Magyar Úszó Szövetség valamennyi elnökségi tagja megjelent a MÚSZ Székházában (igaz, volt aki online tette ezt). Fontos kérdésekben döntöttek az elnökségi tagok, ugyanakkor szinte teljes egyetértésben tették mindezt. 

 

Az elnökségi ülés a MÚSZ vezetőjének, Wladár Sándor beszámolójával indult, amelyben szót ejtett a rendkívül sikeres 2022-es évről és kiemelte, hogy ez nem sikerülhetett volna a magyar úszósportban munkálkodó rengeteg szakember és a nagyszerű versenyzőink nélkül. Majd az elnökségi ülés a szakmai résszel folytatódott, amikor valamennyi szakág és korosztály vezetőedzője összefoglalta az elmúlt időszak történéseit. Kibővítésre kerültek a válogatott keretek, amelyekbe azon versenyzők kerülhettek be, akik teljesítették a korábban meghatározott követelményeket. Dr. Török Enikő sportszakmai vezető előterjesztésére jóváhagyta az elnökség a márciusi Sportolói Információs Napot és annak pontos programját, továbbá a 2023-as versenynaptárat és az idei évre szóló versenyszabályzatokat is. Az egyes támogatási keretek, illetve támogatási programok (Kiemelt Edzői Program, Kiemelt Utánpótlás Edzői Program, Nevelőedző Program, Gerevich ösztöndíj) helyzete is rendeződött, hiszen ezt is előterjesztés szerinti tartalommal elfogadta az elnökség. A paraúszó szakág szakmai beszámolóját is akceptálta, továbbá a para-eredmények után az edzőknek járó támogatásokat (Halassy Olivér Program) is jóváhagyta a grémium.

 

A MÚSZ elnöksége elfogadta a 2023. évre irányadó költségvetést, ezzel egyidejűleg az idei évre tervezett támogatási rendszert, valamint az energiaárak emelkedése miatti műkődési költségemelkedés részbeni kompenzációját a 2022. év utolsó negyedévére és a 2023. év első negyedévére.

 

A magyar úszósport erősségét mutatja ez az elnökségi ülés is, hiszen mint tudjuk, egységben az erő.

Hasonló bejegyzések