Újfajta díjjal készül a Magyar Úszó Szövetség a héten, Szegeden esedékes Cápa Országos Bajnokságra. Az önmagához képest a legnagyobb fejlődést mutató ifjak minden versenyszámban oklevelet és ajándékcsomagot kapnak – és csakis a javulás számít, a helyezés nem. A kezdeményezést felkarolta a MÚSZ kiemelt partnere, az MBH Bank.

Az első és legfontosabb, hogy ezzel a különdíjjal és a hozzá tartozó oklevéllel a gondolatformálást kívánjuk elősegíteni, azaz felhívni arra a figyelmet, hogy az úszósportban – konkrét helyezéstől függetlenül – mindenki győztesnek tekinthető, aki a saját legjobb időeredményét megjavítja.

Motiválni szeretnénk ugyanis azokat a versenyzőket, akik – meglehet, életkori sajátosságok okán (például nem akcelerált fejlődésű gyermekek) – nem jutnak dobogó közelbe, saját magukhoz képest azonban jó eredményeket érnek el. Célunk, hogy Ők (szüleik és edzőik) is érezzék: figyelünk rájuk, elismerjük munkájukat, kitartásukat.

Az idén először, egyelőre a Cápa OB-n teszt jelleggel honorálni fogjuk tehát minden egyéni versenyszámban (külön-külön a 2012-ben és a 2013-ban születettek között) induló egy-egy versenyzőt, aki a nevezési idejéhez képest a legnagyobb százalékos javulást érte el.

Az eredményhirdetéseknél ezt a százalékos javulást kell figyelembe venni – időmérő csapatunk már elkészítette az ezt kiszámoló és az eredményeket rangsoroló programot –, és amennyiben ott egyenlőség alakulna ki, úgy az lesz ennek a kategóriának a győztese, aki alacsonyabb nevezési idővel lett nevezve (ha az is azonos, akkor mindketten díjazásban részesülnek). Fontos kiegészítés, hogy csak az adatbázisból érkezett nevezési időket vesszük figyelembe, ill. ez a lista kizárólag az egyéni versenyszámokban keresi az eredményeket.

Az 56 díjazott egy-egy ajándékcsomagot is kap a MÚSZ kiemelt partnere, az MBH Bank jóvoltából, miután a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik támogatónk épp most futó új kampányába, amelynek szlogenje: “Legyél a saját utad győztese!”.

Hasonló bejegyzések