Vasárnap délelőtt Paolo Barelli elnök vezetésével megtartotta budapesti ülését az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöksége a Duna-parti Aquincum Hotelben. A 16 tagú testület szinte teljes létszámban képviseltette magát, a távollévők interneten kapcsolódtak be a napirendi pontok megvitatásába. Amióta a sportversenyek és a sportdiplomáciai események megrendezését a COVID világjárvány sorra meghiúsította, vagy azokat a veszélyhelyzet miatt későbbre kellett halasztani, a LEN vezető testületének tagjai most először vehettek részt személyesen a tanácskozásuk színhelyén, üdvözölhették egymást, természetesen az egészségügyi előírásokat betartva, szájmaszkot viselve.

„Mindenekelőtt arról szeretnék örömmel beszámolni, hogy a budapesti vizes Európa-bajnokság már most, a versenysorozat félidőjében nagy elismerésben részesült. Elsősorban azért, mert a jelenleg is nehéznek és bonyolultnak nevezhető helyzetben is bátran vállalkozott Magyarország, a Magyar Úszó Szövetség a vizessportok egyik legrangosabb eseményének megrendezésére. A BÜRO minden tagja tisztában van azzal, hogy 2021-ben, nem sokkal a tokiói olimpiai játékok kezdete előtt milyen nagy kihívást és óriási felelősséget jelent a házigadák számára egy olyan nagy esemény biztonságos megrendezése a hatalmas buborékban, amelyen 51 ország képviselteti magát. Jóleső érzéssel fogadtam az elismeréseket, amelyeket késedelem nélkül továbbítok a kormány, Budapest Főváros és a Szervező Bizottság illetékes tagjainak” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Dr. Szabó Tünde, aki a LEN egyik alelnökeként és a BÜRO tagjaként vett részt a vasárnapi sportdiplomáciai eseményen.

Dr. Szabó Tündét, az EMMI sportért felelős államtitkárát, a 90-es évek olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszóját, tavaly novemberben a LEN on-line kongresszusán választották meg a szervezet alelnöknek.

„A LEN vezérkarának tagjaként a mai BÜRO ülés jelentette számomra az igazi sportdiplomáciai premiert. Egész más volt a testület tagjaként és házigazdaként személyesen találkozni és együtt dolgozni Barelli elnök úrral és az elnökség tagjaival, mint az elmúlt hónapokban, amikor a közös témáinkról, így a budapesti Európa-bajnoksággal kapcsolatos feladatokról folyamatosan csak az on-line térben tudtunk tanácskozni. Bízom abban, hogy május 23-án, az Eb utolsó versenynapjának a végén újabb elismerést tolmácsolhatok mindazoknak, akik hatalmas erőfeszítéseket tettek az Európa-bajnokság sikerre viteléért” – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde

Hasonló bejegyzések