Még sohasem rendeztek ennyi világeseményt Magyarországon, mint az elmúlt években. Wladár Sándor és csapata Budapestre hozta a medencés Világkupa-sorozatot, amelyet Budapest 2018-ban látott a történelem során először vendégül. Óriási sikernek örvendett ez a verseny is, hiszen délelőttönként gyermekek töltötték fel a lelátókat, délutánonként pedig az úszósport szerelmesei a teltházas Duna Arénával a 2017-es világbajnokság hangulatát idézték meg.

2019-ben világcsúcsot döntött Magyarország, hiszen négy FINA úszó-világeseményt rendeztek kis hazánkban. Az első volt a sorban az új versenysorozat, az Úszó Bajnokok Ligája, amely egy igazi showműsor volt. Aztán Balatonfüred látta vendégül a világ legjobb úszóit – ezúttal a nyíltvizeseket. Ez a Világkupa is piros betűkkel írta be magát a történelembe, hiszen Rasovszky Kristófnak végre összejött a bravúr – magyarként először tudott hazai közönség előtt nyíltvízi Világkupát nyerni. Aztán egy újabb világcsúcsot sikerült tavaly augusztusban felállítani – minden idők legjobb Junior Úszó Világbajnokságát rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség profi szervezőcsapata. Az évet (hazai világversenyek tekintetében) a Világkupa zárta – a már jól megszokott fergeteges hangulat várta az úszókat októberben is.

2020-ban elmaradt a koronavírus miatt az Európa-bajnokság, ennek ellenére a MÚSZ jelenlegi vezetése azon dolgozott, hogy az úszóknak lehetőséget teremtsen a versenyzésre. A Négy Nemzet Úszóverseny úgy kellett az úszótársadalomnak, mint egy falat kenyér – ezt is sikerült Budapesten megszervezni.

És a hab a tortán – ismét sikerült elnyerni a FINA bizalmát, 2027-ben újra Budapest rendezheti a FINA vizes világbajnokságot!

Folytatjuk!

Hasonló bejegyzések