A koronavírus világjárvány idén teljesen átrendezte a hazai és nemzetközi sportéletet, nem csak versenyek és bajnokságok maradtak el és kerültek át későbbi időpontra, hanem sok esetben a rendszeres edzéslehetőség és az úszás oktatás biztosítása is veszélybe került, ami sajnos nagyon sok egyesületet érint kedvezőtlenül szerte az országban.

A Magyar Úszó Szövetség minden lehetséges eszközt megragad annak érdekében, hogy ezekben az időkben is támogatást nyújtson a kluboknak, ezért már hónapokkal ezelőtt nekikezdett egy olyan országos felmérésnek, amely a koronavírus világjárvány úszósportra gyakorolt hatásait mutatja be, kitérve a tagszervezetek jelenlegi finanszírozási körülményeire, illetve az uszodák, az úszásoktatás és a létesítmények helyzetére, továbbá megoldási javaslatokat is felvázol.

Az elkészült anyagot és a MÚSZ törekvéseit a szerdai napon támogatásáról biztosította az EMMI Sportért Felelős Államtitkára is. Dr. Szabó Tünde levelében köszönetét fejezte ki Wladár Sándor elnöknek a felmérés és intézkedési terv összeállításáért, egyszersmind ígéretet tett arra, hogy a lehető leghamarabb a Kormány elé terjeszti a MÚSZ javaslatait.

 

 

Hasonló bejegyzések